banner

İstanbul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı Avrupa şampiyonu oldu




İstanbul Aydın Üniversitesi Sporcuları, sezon boyunca devam eden başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Avrupa Şampiyonu oldu. Türk Tenis sporuna adını altın harflerle yazdıran sporcularımız Hollanda'da tarih yazdı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Sporcuları, Hollanda'nın Roterdam şehrinde 24 Temmuz - 8 Ağustos 2014tarihleri arasında 35 ülke, 180 üniversite ve 2900'ün üzerinde sporcunun katılımıyla Badminton, Basketbol, Futbol, Futsal, Hentbol, Kürek, Rugby, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol branşlarında düzenlenen II. Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunları'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

Tenis Branşında erkekler kategorisinde Türkiye’yi başarıyla temsil eden Antrenörlüğünü Öğr. Gör. Pero Duygu Dumangöz, Yardımcı Antrenörlüğünü İAÜ Yazılım Mühendisliği ( İng.) öğrencisi Zülküf Seçkin'in yaptığı ve İAÜ Sanat Yönetimi Bölümü öğrencisi Umud Barış Ergüden,  İAÜ Sanat Yönetimi Bölümü öğrencisi Barkın Yalçınkale, İAÜ Bilgisayar Mühendisliği ( İng.) Bölümü Öğrencisi Bulut Yılmaz, İAÜ İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Sercan Şencan'dan oluşan Erkek Tenis Takımı, finalde Polonya Kozminski Üniversitesi ile 6 saat süren zorlu bir müsabakanın ardından Avrupa Şampiyonu olarak bir ilki başarmış ve Türkiye’ye ilk kez Üniversitelerarası Avrupa Müsabakalarında Tenis branşında şampiyonluk kupasını getirmiştir.

Moskova/ Moscow State University of Economics and Statistics ve Çek Cumhuriyeti / Technical University of Ostrava yenerek gruptan birinci olarak çıkan İstabul Aydın Üniversitesi Erkek Tenis Takımı, çeyrek finalde İngiltere Stirling Üniversitesi'ni, yarı finalde ise Moskova / Moscow State University of Economics and Statistics yenerek finale çıkmaya hak kazandı. Avrupa Üniversitelerarası Oyunları'nda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Aydın Üniversitesi Tenis Takımı, 16 ülkeyi geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi sporcuları sezon boyunca gösterdikleri mücadele sonucunda 42 Şampiyonluk, 22 İkincilik, 17 Üçüncülük, 12 Özel Turnuva Birinciliğiyle toplamda 93 kupa'nın ve 53 Altın, 53 Gümüş, 65 Bronz olmak üzere 171 madalyanın sahibi oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.