banner

10. Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları İstanbul’da yapıldı




10. Uluslararası Mind Lab Olimpiyatları, İstanbul'da sona erdi. 14 takımın katılımıyla gerçekleştirilen olimpiyatlarda, Türkiye, Romanya, Macaristan, Brezilya, Avustralya, İtalya, Panama ve İngiltere'den 54 öğrenci mücadele etti.

mind lab_olimpiyatŞişli Marriott Otel'de 16 Haziran'da başlayan ve 8 ülkeden 14 takımın katılımıyla gerçekleştirilen olimpiyatlarda, Türkiye, Romanya, Macaristan, Brezilya, Avustralya, İtalya, Panama, İngiltere'den 54 öğrenci mücadele etti.

Organizasyona yurt dışından gelenlerin yanı sıra İzmir, Antalya, Mersin, Ankara gibi çeşitli illerdeki eğitimci ve ebeveynlerden oluşan yaklaşık 400 kişilik bir katılım sağlandı.

Mind Lab Olimpiyatları'nda takımlar mücadelesinde Romanya birinci, Brezilya ikinci ve Avustralya üçüncü oldu.

Organizasyonun Genel Koordinatörü Alper Koçyiğit, Mind  Lab'in, 1994 yılından itibaren dünyada uygulanan eğitim sistemi olduğunu belirterek, Türkiye olarak ikinci kez bu olimpiyatlara ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

Bu organizasyonda aynı zamanda ülke tanıtımını da yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Koçyiğit, "Burada sadece, öğrencilerin belli becerilerini göstermeleri değil, kültürel turlarla ülkemizi tanıtmaya da çalışıyoruz. Organizasyonun ilk gününde tüm katılımcılarımızı İstanbul'un turistik yerlerini gezdirerek güzel vakit geçirmelerini sağladık. Bütün ailelerin gezilerden memnun olduklarını belirttiler" ifadelerini kullandı.

Mind Lab sisteminin hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine hitap eden bir sistem olduğunu ifade eden Koçyiğit, öğrencilerin farklı becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ve bunu oyunu kullanarak kazandırdıklarını söyledi.

Mind Lab eğitmeni ve çalıştırıcı Serhan Akyıldız ise takım olarak, hem okullarını hem de Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandıklarını bildirerek, öğrencileriyle çok keyifli vakit geçirdiklerini kaydetti.

Öğrencilerin kültürel açıdan çok şey paylaştıklarını söyleyen Akyıldız, "Bu bizi de mutlu ediyor. Türkiye'yi temsil etmek de ayrı bir gurur" diye konuştu.

Türk yarışmacı Berkay Aydın da dün yapılan bireysel yarışlarda ikinci olduğunu belirterek, "Burası benim için çok güzel bir deneyim oldu. Takım yarışlarında iyiyiz ama bizden daha iyi ülkelerde var. Takım halinde de kupayı da kaldırmak isteriz. Mind Lab, her hafta iple çektiğim bir ders, çok seviyorum" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.