banner

Çobanlıktan Türkiye şampiyonluğuna




Erkeklerle futbol oynarken tesadüfen keşfedilen ve güreşe yönlendirildikten kısa bir süre sonra minik kızlarda Türkiye şampiyonu olan Aysu Paralı, milli takım forması altında madalyalar kazanmak istiyor.

aysu_paraliEşme ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi Aysu Paralı, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 4-6 Haziran'da Bolu'da gerçekleştirilen Minik Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 32 kiloda Türkiye birincisi olmayı başardı.

Eylül ayında yapılacak Güreş Milli Takımı Minik Kızlar Ortak Gelişim Kampı'na katılmaya hak kazanan Aysu, okuldan ve antrenmanlardan kalan boş vakitlerinde ise hayvancılıkla geçimini sağlayan ailesine yardım ediyor. 

Arazide babasıyla koyun güden, zaman zaman annesine koyun sağımında yardım eden Aysu'nun hedefi milli bir sporcu olarak Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamak. 

Erkeklerle futbol oynarken keşfedildi

Güreşe nasıl başladığını AA muhabirine anlatan minik sporcu, iki yıl önce mahallede erkek çocuklarla futbol oynarken güreş antrenörü İsmail Bingöl tarafından keşfedildiğini, hocasının yönlendirmesiyle güreşe başladığını söyledi. 

O tarihten itibaren düzenli olarak haftada beş gün antrenman yaptığını anlatan Aysu, güreşmeyi sevdiğini, ailesinin de kendisine destek olduğunu aktardı.

 "Hedefim milli takım güreşçisi olmak" 

 Ailesinin geçimini hayvancılıkla sağladığını anlatan Aysu, şunları kaydetti:

"Ailem hayvancılık yapıyor. Ben de babama ve anneme yardım ediyorum. Yaklaşık 80 koyunumuz var. Her gün babamla koyunları otlatmaya götürüyoruz. Anneme koyun sağımında yardım ediyorum. İki yıl önce güreşmeye başladım sildentadal.com. Güreşi seviyorum. Bünyeme uygun bir spor. Bu yıl şampiyon oldum. Önümüzdeki yıl aynı başarıyı tekrarlamak istiyorum. Kampa gideceğim, umarım önümüzdeki yıl milli takıma seçilirim. Eşme'den milli takıma giden ilk bayan sporcu olmak istiyorum."

 "Türkiye'nin güreşte yeni yüzü olabilir"

Aysu Paralı'yı keşfedip güreşe yönlendiren Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Antrenörü İsmail Bingöl ise minik sporcunun azmi ve kararlılığıyla ilerleyen dönemde daha önemli başarılar elde edebileceğine inandığını dile getirdi.

Aysu'nun çok güçlü bir fiziğe sahip olduğunu, hızlı ve teknik güreşerek rakiplerini kısa sürede yenmeyi başardığını aktaran Bingöl, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Aysu güreşe devam ederse Türkiye'nin güreşte yeni yüzü olabilir.  Eğer destek olunursa birkaç yıl içinde yurt dışında önemli başarılar elde edeceğini düşünüyorum. Seval Demir adında 74 kiloda güreşen başka bir sporcum daha var. O da Türkiye ikincisi oldu, şimdi antrenmanlarda ikisi çalışıyor." 

"İstediği her şeyi başardı"

 Aysu'nun annesi Gülay Paralı ise kızının sorumluluk sahibi ve kararlı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, kendilerine de yardımcı olduğunu söyledi.

Kızlarının şampiyonluğundan gurur duyduklarını aktaran anne Paralı, "İstediği her şeyi başardı Aysu. Umarım güreşe devam eder. Onun başarısı için elimizden geleni yapacağız. Ay yıldızlı forma ile onu güreşirken görmek benim en büyük arzum" diye konuştu.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.