banner

TED Robot Olimpiyatları’nda Dünya Birincisi oldu




TED Ankara Koleji, 20-25 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çin’in Guiyang şehrinde düzenlenen WRO Dünya Robot Olimpiyatları’nda, açık kategoride ülkemizi temsil ederek Dünya 1.si oldu.

ted_robotTED Ankara Koleji lise öğrencileri Yiğit Çolakoğlu, Cemre Sare Cansız ve Zeynep Tüfekçi’den oluşan Türk Milli Takımı ROBOTED3, danışman öğretmenleri Hasan Soner Yücel’in rehberliğinde 60 ülke ve 22 bin takım arasından sıyrılarak Çin’de düzenlenen olimpiyat finallerine katıldı. Hazırladıkları “Food Cloud- Gıda Bulutu” isimli proje ile yarışan öğrenciler, ödül töreninde birincilik kupasını alırken Türk bayrağını ve TED Ankara Koleji flamasını açarak büyük alkış aldı.
Dünya birinciliği kupasını ülkemize kazandıran Gıda Bulutu isimli proje Çin medyasının da ilgi odağı oldu. Çin TV kanalları öğrencilerle röportaj yaparak, sistemi ve robotu tanıttılar. Gıdaları tarım aşamasından marketteki raflarda yerlerini alana kadar takip eden, kullanıcıya gıdanın her türlü içeriğini (alerjenlere kadar) uygulama ile sunan bir gıda güvenlik sistemi olan Gıda Bulutu, sistem içerisindeki robot sayesinde raflardaki ürünleri kullanım süresine göre otomatik sıralıyor, kullanıcı güvenliğini ve sağlığını koruyor, bütün verileri satıcı ve kullanıcının erişebildiği bir veri tabanında saklıyor, ayrıca israfı da engelliyor.
TED Ankara Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay olimpiyat başarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “TED Ankara Koleji olarak Endüstri 4.0’a hazırız. Teknolojiyi yalnızca tüketen değil, üreten bireyler yetiştiriyoruz. Bu amaçla okulumuzun bünyesinde TEDNOKENT’i kurduk. Robotik alanında dünya ülkeleri arasına ülkemizin adını yazdırmaktan son derece gururluyuz.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.