banner

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının 7 Faydası




Kaliteli sağlık hizmetlerine erişim, özellikle kritik hastalıklar söz konusu olduğunda gayet önemli hale gelir. Ancak özel hastanelerde tedavi olmanın bedeli çoğu zaman kişilerin bütçelerini aşan boyutlara çıkabilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ise tam da bu noktada devreye girerek karşılaşılan sağlık risklerinden doğan ihtiyaçların kişilere maddi yük getirmesini engeller.

tamamlayici_saglik_sigortasiSGK’lılara özel bu sağlık sigortası ürünü ile elde edilebilecek faydalar şu şekilde sıralanır:

Düşük Primler İle Kapsamlı Güvence
Tamamlayıcı sigorta, SGK’lıların anlaşmalı özel hastanelerde muayene, tetkik, tahlil ve tedavi gibi hizmetlerden yararlanabilmesini sağlar. Üstelik tüm bu hizmetlerden faydalanabilmek için yüksek ücretler ödenmesi gerekmez. Tamamlayıcı sağlık sigortasının aylık prim tutarları, sağladığı güvencenin kapsamı ile kıyaslandığında son derece düşüktür. TSS primleri; kişinin yaş, meslek, seçtiği teminatlar gibi bir dizi kriterleri göz önünde bulundurularak hesaplanır.

Özel Hastanelerde Ücretsiz Tedavi
Tamamlayıcı sağlık sigortasının sağladığı faydalar arasında belki de en önemlisi özel hastanelerde ücretsiz tedavi imkânı sunmasıdır. Bu olanaktan yararlanabilmek için hastanenin ve hizmet alınacak doktorun SGK ile anlaşması olması yeterlidir. TSS kapsamında hastaneden alınan hizmetler %100 oranında karşılanır. Yani sigortalıya herhangi bir ücret yansıtılmaz. Poliçe sahibinin yapacağı tek ödeme 15 TL tutarındaki katılım payı ile sınırlı kalır.

Geniş Özel Hastane Ağı
Sigorta şirketleri, TSS kapsamında sigortalılarına geniş özel hastane ağından faydalanma olanağı sağlar. Böylece mümkün olan en iyi tedavi, tetkik ya da muayene hizmetini almak için başka şehre gitmek gibi zorunluluklara gerek kalmaz. Sigortalılar, ayakta tedavi kapsamına giren işlemler için yıllık 10 defaya kadar SGK ile anlaşmalı özel hastanelerden hizmet alabilir. Yatarak tedavide ise böyle bir limit yoktur. Bu kapsamdaki hizmetler için yalnızca bekleme süresi şartları geçerlidir.

Aile İndiriminden Yararlanma Fırsatı
Tıpkı kişiye özel sağlık sigortasında olduğu gibi TSS kapsamında da ailelere özel indirim fırsatı mevcuttur. Böylece zaten makul seviyelerde olan poliçe prim tutarı, çok daha cüzi miktarlara çekilebilir. Genel olarak poliçeye dâhil edilen her bir aile üyesi için %2,5 ila %10 arasında değişen oranlarda indirim uygulanır. Tüm sağlık risklerini güvence altına almak isteyen kişiler ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortasına başvurusu esnasında sigorta platformlarının yıl içerisinde düzenlediği çeşitli kampanyalardan da faydalanabilir.

Vergi İndirimi İle Masrafları Azaltma Olanağı
Tamamlayıcı sağlık sigortası, vergi indirimi uygulaması kapsamındaki sigortacılık ürünlerindendir. Uygulama kapsamında ödenen prim tutarının tamamı gelir vergisi matrahından düşülebilir. Vergi indirimi avantajı, prim tutarının aylık brüt gelirin %15’ini geçmemesi şartı ile geçerlidir. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen mükelleflerin tamamlamaları gereken prosedür ise son derece basittir. Prim ödemesi sonucunda sigorta şirketi tarafından kendilerine iletilen makbuzu çalıştıkları kuruluşun personel işlerine ya da mali müşavirlerine iletmeleri yeterlidir.

Ek Teminatlar Sayesinde Daha da Geniş Kapsam
Standart bir tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, yıllık olarak belirli miktarda kullanım hakkı sağlayan ayakta tedavi ve bekleme süresi şartlarına tabi olarak limitsiz olarak sunulan yatarak tedavi teminatlarını içerir. Ancak sigortalılar, başvuru ya da yenileme esnasında yıl içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri çeşitli ek teminatların poliçelerine dâhil edilmesini isteyebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine eklenebilecek ek teminatlar arasında doğum, diş ve göz muayenesi gibi seçenekler bulunur.

Ömür Boyu Yenileme Hakkı
Tamamlayıcı sağlık sigortası aracılığıyla elde edilebilecek faydalar arasında ömür boyu yenileme hakkı da yer alır. Bu hakka sahip olmak için prim ödemelerini düzenli gerçekleştirmek ve 3 yıl boyunca kesintisiz poliçe yenilemek gibi bir dizi kriteri karşılamak gerekir. Ömür boyu yenileme hakkı, sigortalılar için önemli bir güvence niteliği taşır. Zira kritik hastalıklar da dâhil olmak üzere yaşayacakları herhangi bir sağlık sorunu için muafiyet ve ek prim uygulanmaz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.