banner

Eğitim Kurumları HIZ’la kazanıyor




Ulaş Koç - Hız Şirketler Grubu CEO

ulas_koc_hiz_ocak_2023* 2022 yılı, kurumlara özel kapalı devre yayıncılığa adım attığımız yıl oldu. Bu alanda bizi tercih eden kurumlar için onları başarıya ulaştıracak nitelikli içerikler ürettik. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm seviyelerde, bütün ana branşlara ve LGS, TYT, AYT sınavlarına yönelik içeriklerimizi eğitim yayıncılığına kazandırdık.

* Kurumlara, tamamen onlara özel sunduğumuz kapalı devre alternatif yayın seti ile tüm yayınlarımızın yer aldığı öğretmen ve öğrencilerinizin 7/24 kullanabileceği dijital platformumuz “Hızlı Okul Kurumsal”ı (kurumsal.hizliokul.com) kendi logoları ile kullanma imkânı sağlıyoruz. 

Hız Yayınları açısından 2022 yılını değerlendirebilir misiniz?
2022 yılı boyunca milyonlarca öğrenciye ulaşan yayınlarımızla hem kurumların hem de öğrencilerin başarılarına destek verdik. Ülke genelindeki yüzlerce Hız Yayınları bayisi, binlerce perakende satış noktasına ve binlerce kuruma ürünlerimizi titizlikle teslim etti. Başkent Ankara’da konuşlanmış olan devasa depomuzda her bir gönderiyi barkod ve video kaydı alıp, kolileyerek uçtan uca takip ettik ve güven içerisinde hedefine ulaştırdık. Yüzlerce yazar öğretmenimizin emekleri ile binlerce yeni soruyu, çok kademeli kontrollerden geçirerek veri tabanımıza ekledik. Kolay – orta - zor seviyelerdeki farklı setlerimize, yine yayın sektörüne yön veren yenilikçi ürünler eklemeye devam ettik. 

YEPYENİ KİTAPLARI PAZARA TANITACAĞIZ
2023 yılı için kurumunuzun gelişimine yönelik hedef ve planlarınız nelerdir?
Düzenli olarak yaptırdığımız pazar araştırmaları ışığında ilerleyerek, öğretmen ve öğrencilerin en çok tercih ettiği en güvenilir eğitim yayıncısı konumumuzu korumak birinci önceliğimiz.
Yenilikçi bakış açımızı koruyarak yine yepyeni kitapları pazara tanıtmayı sürdüreceğiz. Grubumuzun eğitimin diğer alanlarında yaptığı yatırımlarla yayın tarafımızı özellikle teknolojik alanda daha da ileri taşıyacağız. Yeni dönemde de önceliğimiz çağın getirdiği teknolojik gelişmelere entegre edilmiş güncel içeriklerimizi kurumlara sunmak olacak. Eğitim ve öğretimin her alanında kurumsal yayınlarımızı kullanan herkesi, istedikleri anda ve istedikleri yerde ulaşabilecekleri içeriklerle buluşturmaya devam edeceğiz. 

HIZLI OKUL İLE KURUMLARA ÖZEL İÇERİKLER
Kurumsal yayınlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kurumlara, tamamen onlara özel sunduğumuz kapalı devre alternatif yayın seti ile tüm yayınlarımızın yer aldığı öğretmen ve öğrencilerinizin 7/24 kullanabileceği dijital platformumuz “Hızlı Okul Kurumsal”ı (kurumsal.hizliokul.com) da kendi logoları ile kullanma imkânı sağlıyoruz.
En eskisi son 3 yıl içerisinde kaleme alınmış olduğu için hem ÖSYM’nin yeni tarzına hem de MEB’in yeni öğretim programlarına uyumlu olan güncel yayınlarımızı, bizi tercih edecek kurumların öğrencilerinin tam başarıya erişmesi hedefi üzerine kurduk. Bu çerçevede yazar kadromuz; ders anlatım modüllerimizi, yaprak testlerimizi, soru bankalarımızı ve üniteleri öğrencinin 1-2 derste öğrenebileceği seanslara bölerek kaleme aldı. Ayrıca yazarlarımız, kitaplarımızdaki seanslara paralel olarak tüm konuları içeren 1600’ü aşkın ders anlatım videosu hazırladı. Bu videolar Hızlı Okul Kurumsal’da yer alıyor. Ders anlatım modüllerimizdeki, soru bankalarımızdaki ve yaprak testlerimizdeki tüm soruların video çözümünü de bizzat yazarlarımız ya da editörlerimiz yaptı.
Yeni öğretim programlarına ve yeni sınav tarzına göre yazılan 5, 6. ve 7. sınıf yayınlarımız ile birlikte 8. sınıf yayınlarımız, MEB’in örnek soruları ve LGS’de çıkmış sorular analiz edilerek kaleme alındı. Konu işleme fasikülleri; özet konu anlatımı, öğretici etkinlikler ve testlerden oluşurken; soru bankaları tüm kazanımları yoklayan konu testleri ve her ünitenin sonundaki beceri temelli testlerden oluşuyor.
9, 10 ve 11. sınıflar için hazırladığımız soru bankaları ise okullarda fiilen ders işlenen haftalar esas alınarak 29 haftalık seanslara bölündü. İçeriklerimizin %70’i okula destek, % 0’u üniversiteye hazırlık amaçlı planlandı.
Öğrencilere düzeyine uygun soru bankası vermek için TYT - AYT’de, temel - orta düzey set (Standart Set) ve orta-ileri düzey set (Yıldızlı Set) olmak üzere iki farklı düzeyde çıkardığımız soru bankası setimiz bulunuyor.
Bunların yanı sıra kurumlara özel alternatif ölçme, değerlendirme ve geliştirme sistemi Süpper Danışman uygulaması ile TYT-AYT, 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerine kişiselleştirilmiş dijital soru bankası oluşturma imkânı sağlıyoruz.
Ayrıca Hızlı Okul Kurumsal’daki ders videolarıyla öğrenciler konu eksiklerini giderebilme olanağına sahip oluyorlar. Öğretmenleriniz ise yazar kadromuzla eğitim dönemi içinde WhatsApp üzerinden görüş alışverişinde bulunabiliyorlar.

ÖĞRENCİLERE SÜPPER DANIŞMAN
Öğrencilerin sınav hazırlık süreçlerine yönelik program uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Ölçme-değerlendirme sistemleri, denemeler üzerinden analiz yapıyor ancak öğrencilerin aslında denemeden çok soru bankası çözdüğünü biliyoruz. Bu nedenle de soru bankaları üzerinden ölçme-değerlendirme sisteminin de vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Süpper Danışman uygulamamız ile öğrencinin soru bankasındaki performansını analiz etmeyi sağlıyor, böylece bu ölçüm sayesinde doğru, yanlış, boş ve netleri belirlemenin ötesine geçilmesini sağlıyoruz.
Öğrencilerimize, soru bankalarındaki tüm soruları ve çözüm videolarını dijital platformumuzda görüntüleyebilme ve cevapları “Süpper Danışman” uygulamasındaki sanal optiğe işaretleyerek performanslarıyla ilgili olarak çeşitli analizler ve raporlar alabilme olanağı veriyoruz. Video çözümü bizzat yazarlarımız tarafından yapılan sorulara ve soru bankalarındaki seanslarla paralel ders videolarına öğrencilerimiz 7/24 kurumsal.hizliokul.com’dan ulaşabiliyorlar. Ayrıca tüm soruların ünite sonlarında ÖSYM’nin sorabileceği soru tipleri bir araya getirildiği için içeriklerimiz, ÖSYM ayarında tam öğrenmeyi sağlıyor.
Sınavlara özel içeriklerimizi de sürekli olarak geliştiriyoruz. Bu kapsamda kurumlarımızın kullanımına sunduğumuz dörder adet konu sınırlı TYT ve AYT denemesi ile 16’şar adet genel TYT ve AYT denemesi ile kuruma ve kişiye özel dijital denemeler oluşturma imkânı sağlıyoruz.
Aynı zamanda ÖSYM’nin yeni tarzında ve MEB’in yeni öğretim programına uygun olarak her sezon güncel olarak hazırlanan periyodik denemeler de sunuyoruz. Zorluk derecesi ÖSYM dozunda olan denemelerde video çözüm desteği veriyoruz. LGS için de yine soru bankaları, denemeler, ünite değerlendirme testleri ve yaprak testler gibi pek çok içerik sunuyoruz.
Derslerin kazanım sırasına göre oluşturulan ve öğrencilerin işlenen konuya göre soruları çözerek konuyu pekiştirmesini amaçlayan soru bankalarımızda da tüm soruların video çözümlerine ulaşılabiliyor. Her ünitenin sonunda ünite kazanımlarının tamamını içeren yeni nesil sorulardan oluşan testlere yer verdik.
Konuların iyi kavratılmasını ve pekiştirilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan yaprak testlerimizi de yeni nesil sorularla zenginleştirdik. Kurumlara ayrıca ünite bitiminde branş öğretmeni tarafındanuygulanabilecek 4 sayfalık, LGS ayarındaki sorulardan oluşan ünite değerlendirme testleri sunuyoruz. Bütün bunların yanı sıra LGS hazırlığı için her sınıf düzeyinde akademik takvimlerle uyumlu, soru kalitesiyle gerçek sınavlarla aynı niteliğe sahip Türkiye geneli değerlendirmelerle tam birsınav provası imkânı veren deneme sınavları sağlıyoruz.

Kurumsal yayınlarınızda teknoloji imkânlarından nasıl faydalanıyorsunuz? Bu konuda sunduğunuz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?
Teknoloji çağımızın olmazsa olmazı, her alanda olduğu gibi eğitimde de dijitalleşme hızla devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada hem geleneksel eğitim modüllerinin dijitale entegre edilmesi hem de eğitim teknolojilerindeki gelişmeler devam ederken yapılan tüm içeriklerin dijitaldeki karşılığı / varlığı çok önemli bir rol oynuyor. Bugün artık öğrenciler, anlamadıkları ya da pekiştirmek, öğrenmek istedikleri bir konuya dair sayısız kaynağa tek tıkla ulaşabiliyorlar. Yalnızca yazılı değil, birçok video içeriğe de ulaşmaları çok kolay. Ancak bu içeriklerin ne kadar nitelikli olduğu konusu burada büyük bir önem arz ediyor. Eğitimci geçmişimiz ve yayıncılığa sunduğumuz nitelikli içerikleri çağın gerekleri ile buluşturmanın bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle de kurumsal yayınlarımızdaki tüm içeriklere; öğrencilerin, öğretmenlerin ve kurumların 7/24 istedikleri anda ve yerde ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Kitaplarımızdaki seanslara paralel olarak içeriklerimizi, yazarlarımız tarafından bizzat hazırlanan ve tüm konuları içeren 1600’ü aşkın ders anlatım videosu olarak da sunuyoruz. Kurumsal yayınlarımızı kullananların ayrıca soru bankalarımızdaki ve yaprak testlerimizdeki tüm soruların da yine yazarlarımız ve editörlerimiz tarafından hazırlanan video çözümlerine ulaşmalarını sağlıyoruz. Öğretmenlerimiz için tüm içeriklerimizi; Pardus (Lınux), Windows, Android ve IOS işletim sistemleri ile tam uyumlu olarak akıllı tahta özelliği ile birlikte sunuyoruz.
Tüm bunlara ilave olarak akıllı eğitim platformu Derslig ve online sınav, ölçme değerlendirme, kişiye özel soru bankası üreticisi Denemeol ile yaptığımız iş birliklerini de kurumlarımızın hizmetine sunuyoruz.

VİZYONUMUZ; SAYGIN EĞİTİM KURUMLARININ ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAK
Türkiye’de kurumsal yayıncılık sektörünün gelişimi hakkında değerlendirmeleriniz nelerdir?
Herhangi bir sektörde müşteri ve tüketici genelde aynı taraf iken aralarında yayıncılığın da bulunduğu az sayıda sektörde durum farklı. Bizde tüketici öğrenciler ve öğretmenler iken müşteriler eğitim kurumları ya da veliler olabiliyor. Tüketici fayda odaklı düşünürken, tüketmeden satın alan taraf maliyet odaklı düşünebiliyor. Çatı sektör olan eğitimin içinde bulunduğu koşulların da etkisi ile en saygın eğitim kurumlarında dahi içerik ve hizmet kalitesinin arka plana atıldığına zaman zaman şahit oluyoruz. Öte yandan biz adımız gibi biliyoruz ki gelecek hızla gelecek ve her şeye rağmen sadece başarıyı ve kaliteyi öncelik olarak belirleyen eğitim kurumlarının o gelecekte yeri olacak. Biz yayıncılık tarafında “bugünün koşulları onu gerektiriyor” diyerek kalitemizi sağlayan yüksek maliyetli operasyonel yapımızdan taviz vermiyoruz. Gelecekte var olacak saygın eğitim kurumlarının çözüm ortağı ve onların başarılarının destekçisi olma vizyonumuzu sürdürüyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.