banner

Üniversitelerarası siber güvenlik yarışması 16 Aralık’ta yapılacak




TÜBİTAK, üniversite öğrencilerinin siber güvenlik alanındaki teknik yeterlilik ve kabiliyetlerinin arttırılması amacıyla düzenlediği Siber Güvenlik Yarışması Finali 65 üniversitenin katılımıyla 16 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) tarafından “Siber Meydan Uni” adıyla organize edilen yarışmanın ilk aşaması, 65 üniversiteden 256 öğrencinin katılımıyla 19-20 Kasım 2013 tarihleri arasında tamamlandı. İnternet üzerinden online olarak gerçekleştirilen yarışmada, en yüksek puanı alan farklı üniversitelerden 10 takım finale kalma başarısı gösterdi.

"Kendini Savun, Rakibine Saldır"

Siber Güvenlik Yarışması’nın finali 16 Aralık Pazartesi günü İstanbul The Green Park Otel Pendik'te düzenlenecek ve çevrimdışı olarak yapılacak. Takımlar "Kendini savun, rakibine saldır" konseptinde, kurumsal bir ağı savunmaya ve rakip takımların sistemlerine sızarak puan kazanmaya çalışacak. En yüksek puana sahip olan takım, bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmanın galibi olacak. Dereceye giren ilk 3 takıma BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü tarafından ödül verilecek. Saat 09.00’da başlayacak final yarışması, 16.00’daki ödül töreni ile son bulacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.