banner

Başbakan’ın fotoğrafına dart okuna 2 yıl hapis




Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart oku attıkları iddiasıyla üniversite öğrencilerine 2 yıl hapis isteniyor.

Samsun’da geçen yıl ‘4+4+4’ sistemini protesto eyleminde hedef tahtasındaki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafına dart oku attıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yıldırım Beyazıt (23) ile Çevre Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Mert Deniz Özkaya’nın (22) 2 yıla kadar hapsi istendi.

Samsun 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada Beyazıt, “Darta atış yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum. Kesinlikle hakaret kastıyla hareket etmedim” dedi. Özkaya ise “Başkaları tarafından hazırlanmış darta, fotoğrafa bakmadan, dikkat etmeden 1 kez atış yaptım. Amacım hakaret etmek değildi. Başbakan’ın fotoğrafı olduğunu farketmedim. Bunu demokratik bir eylem olarak gördüğüm için atış yaptım. Suç işleme kastım yoktur” diyerek beraatini istedi. Duruşmaya sadece 2 sanığın avukatı Uğur Aslan geldi. Erdoğan’ın avukatı ise dilekçe göndererek her 2 sanığın da hakaret suçunu kasten işledikleri gerekçesiyle şikâyetlerinin devam ettiğini belirtti. Duruşma, öğrencilerin avukatının savunmasını hazırlaması için ertelendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.