banner

Muharrem İnce o CD’yi basına dağıttı




CHP'li Muharrem İnce olaylı geçen Milli Eğitim Komisyonu toplantısı öncesinde kaydedilen bir CD'yi basın mensuplarına dağıttı.

Muharrem İnce o CD’yi basına dağıttıCHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, kavgalı Milli Eğitim Komisyonu toplantısı öncesinde bir yerel televizyona ”Grup Başkanvekillerimizin çağrısı üzerine, yarın 13.00’de toplanmak üzere dönüyoruz. Muhalefetin İçtüzük kurallarını hiçe sayarak, bir takım engellemeler yaptığını görüyoruz. Bunun tedbirini alabilmek amacıyla bir gayret içindeyiz” şeklinde açıklama yaptığını belirterek, buna ilişkin CD’yi basın mensuplarına dağıttı.

İnce, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de, ”Yalan Rüzgarı” adlı dizinin uzun yıllar sürdüğünü ancak ”AK Parti’nin yalan rüzgarının” bir haftada bittiğini söyledi. İnce, Başbakan, AK Parti grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı’nın, bir haftadır ”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine talimat verdi, milletvekilleri salona geldi” dediklerini söyledi. İnce, ”AKP milletvekilleri kendiliğinden geldi, bunu bize yutturmaya çalıştılar. Gerçek öyle değilmiş” dedi.

İnce, CHP’li milletvekillerinin, komisyonun 11 Mart Pazar günkü toplantısına kravatlı, takım elbiseli, ellerinde dosyalarla, hazırlık yaparak geldiklerini ifade ederek, ”AKP milletvekilleri, kravatsız, kavga, zorbalık için gelmişlerdi, ellerinde dosya, notlar yoktu, konuşmak için değil, konuşturmamak için gelmişlerdi. Orada yaşanan zorbalıkların başlangıcı böyle olmuştur” diye konuştu. AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, toplantıdan bir gün önce Ordu’da yerel bir televizyona açıklamalarda bulunduğunu belirten İnce, Şener’in, ”Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine, yarın 13.00’de toplanmak üzere dönüyoruz. Komisyonda önemli bir kanun görüşülüyor. Muhalefetin İçtüzük kurallarını hiçe sayarak, bir takım engellemeler yaptığını görüyoruz. Bunun tedbirini alabilmek amacıyla bir gayret içindeyiz. Onun için yarın sabah döneceğiz” ifadelerinin yer aldığı CD’yi basın mensuplarına dağıttı.

İnce, Komisyonda yaşananların planlı olduğunu söylediklerini ifade ederek, izledikleri görüntülerin, kendilerini haklı çıkardığını savundu. İnce, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı’nın, Komisyonu, ”AK Parti grup başkanvekillerinin talimatıyla yönettiğini” ileri sürerek, bu görüntülerden sonra başta Başbakan olmak üzere, AK Parti yöneticilerinin ne diyeceğini merak ettiğini kaydetti.Şener’e, ”gerçekleri söylediği için” teşekkür eden İnce, Başbakan, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Şener’in farklı şeyler söylediğini ileri sürdü.

”AKP Grubu biliyor da biz mi bilmiyoruz”

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, komisyon tutanaklarında 6 kez söz istemesine rağmen söz verilmediğini görebileceğini belirten İnce, şöyle devam etti: ”Benim ve 45 milletvekili arkadaşımın söz istemlerini yazılı olarak Komisyon Başkanı’na veriyorum. Bunun görüntüleri de var. Sayın Çiçek, tutanakları görmediyse, görüntüleri de mi görmedi? Onları da görmediyse İhsan Şener’in görüntülerini de mi görmedi? Bu üç olaydan sonra Sayın Çiçek’in yapması gereken bir şey var; teklifi komisyona derhal iade etmelidir. Devlet adamlığı bunu gerektirir. TBMM’nin en tecrübeli milletvekillerinden biri olan Çiçek’e yakışan budur. Bunu yapmazsa hukuku, İçtüzüğü çiğnemiş, devlet adamlığı görüntüsünden yine bir hazırlık içindeler. AK Parti grubunun, 27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında 4 4 4 de var. Meclis Başkanlığı daha tavrını belirlememiş. Meclis Başkanı, belki komisyona havale edecek. Meclis Başkanı tavrını belirledi, AKP grubu biliyor da yoksa biz mi bilmiyoruz? Sıkıyönetim ilan etmişler, kimse Ankara’da ayrılmasın.”

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.