banner

Paris'ten Türkiye'deki 3 okula yardım




Paris Dünya Kadınları Hanımeli Derneği, Beauvais Anadolu Derneği ve işadamı Recep Avdan'ın girişimiyle, Şırnak ve Afyon'daki 3 okula gönderilmek üzere kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı

Fransa'da faaliyet gösteren bir kadın derneğinin öncülüğünde başlatılan girişimle Türkiye'deki 3 okula yardım gönderilecek.

Başkent Paris'te, Paris Dünya Kadınları Hanımeli Derneği, Beauvais Anadolu Derneği ve işadamı Recep Avdan'ın girişimiyle, Şırnak ve Afyon'daki okullara gönderilmek üzere kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımı toplandı.

Yardıma öncülük eden Paris Dünya Kadınları Hanımeli Derneği Başkanı Pembe Hekimoğlu, internette gördüğü doğu illerinden birinde, ayağında terlikle okula giden bir çocuk fotoğrafından çok etkilendiğini ifade ederek, böyle bir organizasyona karar verdiklerini ve çok kısa sürede ellerine Paris'in dört bir yanından yardım malzemesi ulaştığını söyledi.

Kampanyayla ilköğretim öğrencilerinin sıcak bir kış geçirmesini hedeflediklerini dile getiren Hekimoğlu, yardımların okullara ulaşmasının ardından Van'daki bir anaokulu için de benzer bir kampanya başlatmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Yardım kampanyası kapsamında, Şırnak Uludere'deki Mevlana İlköğretim Okulu, Üçtepe İlköğretim Okulu ve Afyon'daki Yörükkaracaören İlköğretim Okulu'na 100 koliden fazla mont, kışlık bot, kazak ve kırtasiye malzemesi gönderilecek.

Paris'ten toplanan kolilerin yanı sıra Bursa'dan da 500 adet mont, 500 adet bot ve 500 adet de kışlık kazak yardım malzemelerine eklenecek. 

Yardım kolileri, resmi evrakların hazırlanmasının ardından Türkiye'ye doğru yola çıkacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.