MHP liderinden hükümete dershane tepkisi




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Dershanelerin kapatılması benimsemediğimiz bir husustur. Dershane konusunu silah gibi kullanan bu zihniyet unutmasın ki tuttuğu namlunun ters tepmesi direk kendini vuracaktır” açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Bahçeli’nin grup toplantısında eğitimle ilgili değerlendirmesi;

AKP iktidarı her alanda olduğu gibi eğitim sistemini de yalana dolana mahkum etmiştir. Dershaneler konusu gittikçe kuvvetlenmektedir. Başbakan sayısal çokluğuna güvenerek sindirmek için elinden geleni yapmaktadır. Dershanelerin kapatılması benimsemediğimiz bir husustur. Dershane konusunu silah gibi kullanan bu zihniyet unutmasın ki tuttuğu namlunun ters tepmesi direk kendini vuracaktır.

AKP öğretmenliği

Memuriyete yeni başlayanlar görülüyor ki hükümet yakınlıkları uzaklıklarıyla değerlendirileceklerdir. AKP Öğretmenliği adı altında yeni bir kariyer grubu oluşturulacaktır. İnanıyorum ki TBMM’nin saygın üyeleri Başbakan’ın egolarına, siyasi yanlışlarına izin vermeyeceklerdir. Öğretmenlerimiz bugünleri unutmamalıdır. Başbakan’ın üzerine günü geldiğinde çizmelidirler.

Belirlediğimiz Türkiye ’nin darlık, yokluk dönemlerinde siyasetin tıkandığıdır. Siyasal denge bir türlü istediğimiz seviyeye gelememiştir. Toplumsal kutuplaşmalarla yaşama ruhu tahrip edilmiştir. Bölücülük devlet eliyle resmileştirilmiştir. Siyaseti kavga arenasına çevirenler tarihin tekerrür etmesine neden olmuşlardır.

Demokrasilerde mirastan yiyen, gerilimlerle zaman geçiren bir iktidarın yaşama şansı şimdiye kadar olmamıştır ve olmayacaktır.

İnternet düzenlemesine de tepki gösterdi

Bahçeli, internet düzenlemesiyle ilgili deşunları kaydetti:

"İnternet erişimini baskı altına alan, sanal medyaya kelepçe vuran bu çağdışı kararın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Elbette internet yoluyla işlenen suçların, yapılan hakaretlerin önüne geçmek önemli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Ne var ki izlenen yöntem arızalı ve kusurludur. Yasaların amacı, özgürlüğü kısmak veya kaldırmak değil, korumak ve genişletmek olmalıdır.

Ümit ederim ki Başbakan'ın tahammül edemediği, haberlerinin verilmesine çok kızdığı Sayın Cumhurbaşkanı taleplere duyarsız kalmaz, milletimizin beklentisinin hilafına hareket etmez."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.