banner

Türkiye ile Türkmenistan arasında eğitim işbirliği




Türkiye ve Türkmenistan Milli Eğitim Bakanları arasında, iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören Avaza Mutabakatı imzalandı. 

Türkmenistan’da temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Hazar kıyısındaki Avaza Bölgesinde biraraya gelen Berdimuhamedov ve Avcı, iki ülke arasındaki eğitim imkanlarını ele aldı. Bakan Avcı daha sonra Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ve Eğitimden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev ile biraraya geldi. Türkiye ve Türkmenistan Milli Eğitim Bakanları arasında, iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören Avaza Mutabakatı imzalandı. 

Daha sonra Aşkabat’a gelen Avcı, temasları konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı, Avaza Mutabakatı kapsamında Uluslararası Türkmen-Türk üniversitesinin ortaklaşa yapımı, Türkiye burslarının artırılması, faaliyette olan MEB Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesinin yerleşkesinin inşaatı ve iki ülke Milli Eğitim Bakanlıkları arasında işbirliği komisyonunun kurulması konusunda anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Aşkabat temasları kapsamında Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesini ziyaret eden Bakan Avcı’ya Türkmenler yakın ilgi gösterdi.

Temaslarını tamamlayan Bakan Nabi Avcı, Türkmenistan'dan ayrıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.