banner

TEV’den ‘50.Yıl Umut Gala Yemeği’




Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı gençlere eğitim desteği veren Türk Eğitim Vakfı (TEV) 50. Kuruluş yıldönümünü Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen gala yemeğiyle kutladı.

tev_50TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV hibe ve vasiyet bağışçıları ve bursiyerlerinin katıldığı yemekte etkinliğe katılamayan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç’un mesajı okundu. Etkinlik kapsamında sahne alan Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, ‘‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde!” temalı konseriyle davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Türk Eğitim Vakfı’nın 50. kuruluş yıldönümünde İstanbul Faruk Ilgaz Tesisleri’nde “50.Yıl Umut Gala Yemeği” düzenlendi. Vizyoner iş insanı merhum Vehbi Koç önderliğinde 205 hayırsever tarafından başarılı ve maddi olanakları kısıtlı gençleri desteklemek amacıyla 1967’de kurulan Türk Eğitim Vakfı’nın düzenlediği gala yemeğine TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TEV Mütevelli Heyeti üyeleri, hibe ve vasiyet bağışçıları ile bursiyerler katıldı. Gala yemeği, TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç’un bağışçılara hitaben yazdığı mesajın okunmasıyla başladı.

“TEV ailesi olarak fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz”

Ömer M. Koç mesajında “"İnanıyorum ki, Türk Eğitim Vakfı ailesi olarak bundan sonra daha fazla genci destekleyerek gençlerin ve toplumun umudunu besleyerek daha fazlasını yapmak için azmedeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz."

“50.yaşımız kapsamında sürdüreceğimiz faaliyetler umudumuzu yücelterek tüm ülkede eğitim seferberliği başlatacak”

Ömer M.Koç’un mesajının okunmasının ardından sahneye çıkan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise 50 yıldır yetenekli ve başarılı gençlere eğitimleri için burs sağlamanın yanı sıra onlarla birlikte Türkiye’nin gelişimine hizmet etmek için yeni fikirler ürettiklerini belirterek “2017 yılı için çizdiğimiz yol haritamızda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. 50. yaşımız kapsamında sürdüreceğimiz faaliyetler umudumuzu yücelterek tüm ülkede eğitim seferberliği başlatacak. İletişim faaliyetlerimize büyük ehemmiyet verip; tesirli yaklaşımlar, konularında öncü paydaşlar, yaratıcı çalışmalar ve artan bütçemizle yeni dönemimizde bağışlarımızı artırmayı, bireysel bağışçılığı geliştirmeyi ve yeni bağış kanalları yaratmayı hedefliyoruz. 50. yılımızda tüm Türkiye’ye yayılan kapsamlı bir iletişim kampanyasıyla geniş kitlelerle buluşacağız, Türkiye’nin vakfı olduğumuzun altını çizeceğiz. TEV’in umutla pekişen ruhunu el ele, omuz omuza yayarak daha da güçleneceğiz” dedi.

Etkinlik, Türk pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin’in, ‘‘Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde!” temalı konseriyle sona erdi. Erol Evgin, şarkılarını Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı görüntülerinden oluşan barkovizyon gösterisi eşliğinde söyledi. TEV ailesi, ünlü sanatçının unutulmaz şarkılarıyla keyifli dakikalar yaşadı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.