banner

TEV'den 56 öğrenciye Üstün Başarı Bursu




Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bu yılki üstün başarı bursunu almaya hak kazanan 56 öğrencisini tanıttı.
tev_burs_2016Bursiyerlerin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen törende TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bir ülkenin sahip olduğu en büyük sermayenin gençlerin sahip olduğu bilgi ve birikim olduğuna inandıklarını belirtti.

TEV'in kurulduğu 1967 yılından bu yana bunun için çalıştıklarına vurgu yapan Koç, "TEV üstün başarı bursumuzla öğrencileri desteklemeye çalışıyoruz. Üstün başarı bursu alan öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkenin iyi yerlerinde vatanlarına hizmet edeceklerine inanıyorum. Türkiye'nin aydınlık yarınları için çalışıyoruz" dedi.

Koç, TEV diğer çalışmaları hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: “Bu yıl İzmir ve Trabzon’dan sonra Ankara’da da bir kız öğrenci yurdu açtık. Kız öğrencilere fırsat eşitliği sunacak bir kız öğrenci yurdunu memleketimize daha kazandırdık. Bağışçılarımızın vasiyeti üzerine iki sağlık meslek lisesi açtık. Bunlar Bursa'daki TEV Hayri Tokaman Meslek Lisesi ve İstanbul'daki Ezer Gülen Kıray Anadolu Lisesi. Gençlerimize bugüne kadar yurt içinde 223 bin 600, yurt dışında ise bin 665 burs imkanı sağladık. 2015- 2016 eğitim döneminde yurt içinde 6 bin 240, yurt dışında ise 165 öğrencimiz yüksek lisans ve doktora burslarımızdan faydalandı. Vakfımızın 40. yılı olan 2007'den bu yana da 477 öğrencimize üstün başarı bursu verdik, daha önceki yıllardan devam eden bursiyerlerimizle birlikte eğitimine destekte bulunduğumuz 208 öğrencimizle birlikte bu yılki eğitim öğretim döneminde 2 milyon 163 bin lira burs ödemesi yapılmış olacak."

Bursiyerlerin başarı hikayelerinin kendisini derinden etkilediğini anlatan Koç, "Bu bursu kazan öğrencilerimizin eğitimlerini tamamladıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyeceklerini, ülkemizin seçkin kurum ve kuruluşlarında görev alacağını, bu görevlerini hakkıyla ifa edebileceklerine gönülden inanıyoruz. bu parlak öğrencilerimize Atatürk'ün şu öğüdünü hatırlatmak isterim. 'Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak'. Zira zeka, kabiliyet maalesef çalışmadan kifayet etmiyor" ifadelerini kullandı.

Koç, öğrencilere burs veren tüm bağışçılara teşekkür etti.

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı ise 50 yıldır vakfın mütevelli heyetinde yer aldığını anımsatarak, vakfın 50 yıldır gençlere ve geleceğe hizmet etmeye çalışarak bütün kesimlere, bölgelere hizmet eden bir kuruluş haline geldiğini anlattı. 1967’de kurulan TEV ile bugünkü TEV arasında büyük fark olduğunu, Türkiye'nin gelişmesine paralel olarak birçok alana açılmaya ve geleceğe sağlam bakmaya çalıştıklarını belirten Yırcalı, teknik okullar yapmaya, kız öğrenciler için yurt açmaya çalıştıklarını ve en önemlisi başarılı öğrencilere çeşitli imkanlarla yardım ettiklerini dile getirdi.

- Bursiyerler bin 500 kişi arasından seçildi

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da başvuru yapan yaklaşık bin 500 öğrenciden 56'sının titizlikle seçildiğini söyleyerek “Hep birlikte ülkemizin aydınlık yarınlarına bir tuğla daha koyuyoruz. TEV olarak kurulduğumuz günden bu yana çağdaş ve büyüyen bir ülke için ülkemizin her yerinde birçok öğrenciye sadece burs değil her açıdan destek olduk” dedi. Üstün başarı bursu almaya hak kazanan ve törende konuşma yapan 9 öğrenciden biri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Cansın Coşkunyürek, zor dönemlerden geçtiğini ve kanser olan annesini yakın zamanda kaybettiğini anlattı. Bu zorluklardan edindiği en büyük tecrübenin insanların kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi olduğunu vurgulayan Çoşkunyürek, gençleri ayakları üzerinde durma konusunda hayata hazırlayan ve destek sunan TEV'e teşekkür ederek, uzman bir psikolog olmak istediğini belirtti.

Konuşmaların ardından üstün başarı bursunu almaya hak kazanan diğer öğrencilerin başarı hikayeleri okundu. Törenin sonunda TEV yönetim kurulu üyeleri, bağışçılar ve bursiyer öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.