banner

Engelli öğretmen adayları kura çekecek




Engelli öğretmen adayları, 2013 Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamalarında kura ile atanacak

VakıfBank Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Zihinsel Engelliler Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış törenine de katılan Arınç, ''Ağustos ayında, pek çok engelli öğretmen adayı, öğretmen olarak kura çekecek'' dedi. 

Engelli vatandaşların iş sahibi olabilmesi için her yıl yaklaşık 10 bin kadro verildiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

"Bu yılın engelli kadroları daha fazla olacak. Engelli öğretmen adaylarının öğretmenlikleri de gerçekleşecek. Önümüzdeki Ağustos ayında, pek çok engelli öğretmen adayı, öğretmen olarak kura çekecek. Toplumun her alanında engelli yurttaşlarımızın görev almasını, kendisine hizmet edilmesini candan arzu ediyoruz. Bir de kanunumuz var. Özürlüler İdaresi kuruldu, ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Anayasadaki ifadesi ile özürlü kelimesi her yere yerleşti. Ancak geçtiğimiz yıl hükümetimiz özürlü kelimesinin yerine engelli kelimesinin daha doğru olacağına karar verdi. Komisyondan geçen tasarımızla tüm kanunlarda nerede özürlü kelimesi geçiyorsa anayasa dahil hepsi engelli olarak değiştirilecek. Bunun psikolojik olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Mademki hayatı birlikte yaşıyor, birlikte paylaşıyoruz sorumluluğumuz da ortaktır. Böyle bir talihsizliği yaşamayanların, böyle bir kaderle karşı karşıya gelen insanlara karşı resmi ve özel sorumlulukları vardır."

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.