banner

AOBP bu yıl yerleştirmede kullanılacak mı?




Yerleştirme puanlarında okul başarısı olarak nitelendirilen Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) kullanılmaya devam edecek mi yoksa kaldırılması onaylanacak mı?

Habertürk Gazetesi Eğitim Yazarı Pervin Kaplan, Galatasaray Lisesi öğrencilerinin Danıştay’a “okul başarısının yerleştirme puanına eklenmesi istemiyle” açtığı davada ara kararın verildiğini belirtti. Pervin Kaplan’ın köşesinde yer alan habere göre, Danıştay 8. Dairesi ara kararında YÖK'ten ve ÖSYM’den "okul başarısını kaldırmasıyla ilgili" savunma istediği ve AOBP ile ilgili kararın LYS sınavı öncesinde alınmasının beklendiği ifade edildi.

Geçen yıl YÖK, üniversite yerleştirme puanlarının hesaplanmasında okul başarısı yerine öğrencilerin notlarından oluşan ve bireysel başarı olarak nitelendirilen Ortaöğretim Başarı Puanı'nın (OBP) kullanılmasına karar vermiş, ancak Galatasaray Lisesi'nden 14 gencin açtığı davayla bu düzenleme durdurulmuştu. Bu yıl da aynı düzenleme yapılınca ilk olarak Galatasaray Lisesi öğrencileri "Kazanılmış haklar geriye işletilemez, düzenleme Anayasa'ya aykırıdır" diyerek yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Danıştay 8. Dairesi ise geçtiğimiz günlerde ara kararını verdi ve hem YÖK'ten hem de ÖSYM'den "okul başarısını kaldırmasıyla ilgili" savunma istedi. Savunma için verilen süre bu ay sonunda doluyor. Mahkeme davalıların savunmalarını aldıktan sonra kararını açıklayacağını duyurdu.

Haberin Devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.