banner

66 yaşında lisede öğrenci




Zonguldak'ta, 7 torun sahibi 66 yaşındaki Fatma Özyurt, açık öğretimle ortaokulu bitirmesinin ardından liseye de kaydını yaptırarak torunu yaşındaki öğrencilerle İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim görüyor.

İlkokuldan sonra okula devam etmeyerek 16 yaşında evlenen 7 çocuk ve 7 torun sahibi Özyurt, bir arkadaşının teşvikiyle eğitimini sürdürmeye karar verdi.

Önce açık öğretimle ortaokulu bitiren Özyurt,  Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce başlatılan "Yüz Yüze Eğitim" projesi kapsamında Mesleki Açık Öğretim Lisesine de kaydını yaptırdı.

Lise son sınıf sınavlarına hazırlanan Özyurt, kendisi gibi açık öğretim lisesine kaydını yaptıran çoğunluğu torunu yaşındaki öğrencilerle aynı sınıfta eğitimimini sürdürüyor.

Özyurt, Zonguldak İmam Hatip Lisesinde eğitim gördüğü sınıfta gazetecilere yaptığı açıklamada, okula devam edememenin içinde uhde olduğunu, yıllar sonra hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çocuklarından ikisinin mezun olduğu lisede ders aldığını anlatan Özyurt, "Ailem okumam için bana destek veriyor. Her şey kitaplardan öğrenilmiyormuş.  Bir insan bir şeyi çok isterse Allah onu nasip ediyor. Beni örnek alarak yaşıtlarımın ve gençlerin eğitim azminin artığını hissetmek beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Özyurt, sınıftaki diğer öğrencilerin çoğunun torunu, öğretmenlerin ise çocuklarının yaşında olduğunu vurgulayarak, lise bitirme sınavlarında başarılı olacağına inandığını kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.