banner

Dünya 3 yaşındaki bu kızı konuşuyor




Dünya, ABD’nin Alaska eyaletinde yaşayan 3 yaşındaki zeka rekortmeni Alexis’i konuşuyor.

Alexis, IQ’su dünyanın en yüksek yüzde 2’sine mensup olanların kabul edildiği Mensa’ya kulübüne alınmış.

Ortalama bir insanın IQ seviyesi 100. Ancak Alexis’in zekası en az 160 olarak hesaplanıyor.

Alexis’i değerlendiren uzmanlar, zekasının çok yüksek olduğunu, IQ’sunu hesaplayamadıklarını söylüyor.

Küçük kız henüz 2 yaşındayken okumaya başlamış. Babası Ian Martin, kızın özel yeteneklerinin kendini bir yaşında belli etmeye başladığını söylüyor.

Amerikan ABC15 kanalına konuşan baba, “12-18 aylıkken, araçta gidiyorduk ve önceki akşam anlattığımız hikayeyi anlatmaya başladı. Sadece anlatmadı, ezbere tamamını anlattı” dedi.

5’nci sınıftaki bir öğrenci kadar okuma yeteneğine sahip olan küçük Alexis, anne ve babasının tabletinden de İspanyolca öğrenmiş.

Anne ve babası Alexis’in yeteneğinin farkında, ancak yeni zorluklarla da karşı karşıyalar.

Ian Martin, “Ana okuluna erken mi gidiyor? Biraz tereddütlüyüz, çünkü sosyal şartları da anlamasını istiyoruz” dedi.

Baba Ian Martin, kızlarının yaşıtlarıyla bir arada olmasını istediklerini belirterek; “Yeni bir kelime öğrendiğinde bunu alıp hemen doğru anlamıyla konuşuyor” diye anlattı.

Kaynak Hürriyet.com.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.