banner

Üniversite öğrencilerinin büyük başarısı




Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri, enerjisini güneş ışıklarından alan otomobil projesinin ilk aşamasını başarıyla gerçekleştirdi.

OKÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Çoşkun Özalp'ın başkanlığını yaptığı 17 öğrenciden oluşan ekip, güneş enerjisiyle çalışan otomobilin ilk üretim aşamasını tamamladı. Öğrenciler, proje sonuçlandığında TÜBİTAK'ın düzenlediği Formula-G yarışmalarına katılacak.

Proje koordinatörü Özalp, amaçlarının yeni kurulan üniversitelerinin adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyurmak olduğunu söyledi.

Enerji Sistemleri, Makine ve Elektrik - Elektronik Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa yaptıkları güneş enerjisiyle çalışan otomobil için üniversitenin katkı sağladığını belirten Özalp, projenin geliştirilmesi için sponsor arayışında olduklarını kaydetti.

OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk de nitelikli insan kaynaklarını kullanarak, üniversite - sanayi - toplum işbirliğini geliştirerek, ulusal çapta önder olma vizyonuna sahip bir üniversite olmayı amaçladıklarını anlattı.

Bilimsel projelerin bir aşamadan sonra sponsorluklara ihtiyaç duyduğunu ve bunun için Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası üyelerinin desteğini beklediklerini dile getiren Türk, bu kapsamda kendilerine çok iş düştüğünü ifade etti.

OKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi İrfan Tunçkaşık ise projeyi gerçekleştiren 17 kişilik ekibin adını Korkut Ata Üniversitesi isminden etkilenerek KORK-SUN, otomobilin adını ise ATAK koyduklarını söyledi https://sildentadal.com/.

Amaçlarının, alternatif enerji kaynaklarını yaygınlaştırmak ve toplumda bu bilinci oluşturmak olduğuna işaret eden Tunçkaşık, proje tamamlandığında TÜBİTAK Formula-G yarışmalarından başarılı sonuçla dönmeyi umduklarını aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.