banner

Komadan mezuniyete uzanan başarı hikayesi




Erzincan'da 6 yıl önce üniversite sınavından çıktıktan sonra ailesiyle otomobille gezdiği sırada geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve bir yıla yakın komada kalan Fulya Yalvaç, yoğun bakımdayken öğretmenlerinin yaptığı tercihlerle kazandığı Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Fulya Yalvaç'a (23) mezuniyet töreninde diplomasını Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayhan Döner verdi.

Sınıf arkadaşlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan Yalvaç'ı bu mutlu gününde annesi Hülya Yalvaç ve bazı yakınları yalnız bırakmadı. Babası Sebahattin ve kardeşi Samet'i kaybettiği kazanın ardından tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yalvaç, mezuniyet sevincini, aynı kazadan yaralı kurtulan annesiyle paylaştı.

Fulya Yalvaç, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üniversite sınavı kazandığında komada olduğunu, kaydını 1 yıl dondurduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 yıl komada kaldığını, 10 ameliyat geçirdiğini, kendini iyi hissettikten sonra okula başladığını belirten Yalvaç, eğitim sürecinin zor geçtiğini, bu zorlu sürecin ardından fakülteden mezun olduğunu dile getirdi.

İdealinin sorulması üzerine Yalvaç, "Okula başlamadan önce savcı olmak istiyordum ama önceleri olabilir miyim diye soramadım, belki de korktum. Sonra birkaç ay oldu, öğrendim ki bu engelden dolayı savcı olamıyormuşum. Öyle boşuna okudum gibi hissettim, ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum" diye konuştu.

Yalvaç, "Normal avukatlık da olmuyor. Savcı olamıyorum zaten, değerlerim yıkıldı yani, bakacağız artık ne olacaksak kısmet" dedi.

Anne Hülya Yalvaç ise kızının kazadan sonra ayağa kalkacağını ve hukuk fakültesinden mezun olacağını hep umut ettiğini belirterek, "Çok şükür bitirdi, kızımla gurur duyuyorum. Elimden geldiği kadar, gücümün yettiği kadar kızıma yardımcı olacağım" diye konuştu.

Kızının savcı olamayacağı için üzüldüğünü belirten Yalvaç, bu duruma kendisinin de üzüldüğünü dile getirdi.

Sebahattin Yalvaç'ın kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobil, 15 Haziran 2008'de, Erzincan-Sivas karayolunun 7. kilometresinde şarampole yuvarlanmıştı. Sürücü Yalvaç ve oğlu Samet'in yaşamını yitirdiği kazada, Yalvaç'ın eşi Hülya ve kızı Fulya yaralanmıştı. Kazadan önce girdiği üniversite sınavında 363.375 puan alan Fulya Yalvaç, yoğun bakımdayken öğretmenlerinin yaptığı tercihler sonucunda Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.