banner

Emekli öğretmen, evini kütüphaneye dönüştürdü




Antalya’nın Akseki ilçesinde evinin bir odasını kütüphaneye dönüştüren emekli öğretmen, yaklaşık 5 bin kitapla sınavlara hazırlanan öğrencilere ve kitap tutkunlarına yardımcı olmaya çalışıyor.

öğretmen kütüphaneTürkiye'nin farklı kentlerinde 1970-1996 yıllarında ilkokul öğretmenliği yapan Abdullah Kara, emekli olduktan sonra, evinin bir odasını kütüphaneye dönüştürdü. Kara, öğretmen olarak görev yaptığı yıllarda sahip olduklarının yanı sıra daha sonra edindiği kitaplarla kütüphanesini geliştirdiğini, bu sayede kitap sayısının 5 bini aştığını söyledi.

Kara, kütüphanesini sınavlara hazırlanan öğrenciler, kitap tutkunları ve isteyen herkese açtı.

Genellikle gençlerin faydalandığı kütüphanede öğrenciler için rahat bir çalışma ortamı hazırlamaya çalıştığını anlatan Kara, kütüphanede ders ve sınavlara hazırlık kitapları ile soru bankaları, roman, tarih kitapları, ansiklopediler ve çocuk hikayeleri bulunduğunu belirtti.

Üniversitede tez hazırlayan öğrenciler, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin gelip derslerine çalışabildiğini söyleyen Kara, "Amacım gençlere hizmet ederek okumayı sevdirmek" dedi.

Öğrencilerin boş zamanlarını genelde internet kafelerde geçirdiğini dile getiren Kara, şöyle konuştu:

"Artık öğrenciler hazır bilgiye alıştı. İnternette buldukları bilgilerle derslerine hazırlanıyorlar. İnternet kafeler öğrencilerin araştırmacı yönünü köreltti. Ben de çevremdeki gençlere yeniden kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, onlara yardımcı olmak için çaba harcıyorum."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.