banner

Fenerbahçeli efsane futbolcu Selçuk Yula’nın adı kütüphanede yaşayacak




Zambak Yayınları’nın desteğiyle Fenerbahçeli efsane futbolcu Selçuk Yula’nın adı kütüphanede yaşayacak

1907 ÜNİFEB Kocatepe Üniversitesi öğrencileri ve Zambak Yayınları’nın desteği ile Afyonkarahisar’ın Çobanlar İlçesi Göynük Köyü İlköğretim Okulu’nda kütüphaneye ‘Bay Gol’ lakaplı merhum Selçuk Yula’nın adı verildi. Zambak Yayınları kütüphaneye 1200 yardımcı ders kitabı ve hikaye ile destek verdi.

1907 ÜNİFEB Kocatepe Üniversitesi Organizasyon ve Projeler Sorumlusu Bilal Ceylan ve Örgütlenme ve Üyelik Sorumlusu Yaşar Can Barutlu, 1981-82 ve 1982-83 sezonunda üst üste 2 defa gol kralı olan Selçuk Yula’nın ismini ölümsüzleştirmek istediklerini belirtti. Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin Afyonkarahisar ayağını yürüttükleri 1907 ÜNİFEB Kocatepe Üniversitesi örgütlenmesi olarak efsanelerin isimlerini ölümsüzleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Bilal Ceylan ve Yaşar Can Barutlu, “2012 yılında efsane Lefter Küçükandonyadis’in aramızdan ayrılışının 1. yılında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesi Mahmut Köyü İlköğretim Okulu’na açtığımız Lefter Kütüphanesi’nin bir benzerini bu kez yine Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesi Göynük Köyü İlkokulu’na açtık. ‘Bay Gol’ lakaplı merhum Selçuk Yula’nın isminin verildiği kütüphaneye Zambak Yayınları bin iki yüz yardımcı ders kitabı ve hikaye kitabı ile destek verdi” diye konuştu.

Göynük Köyü İlköğretim Okulu’nun kütüphanesine test kitapları, hikaye kitapları, romanlar hediye edildi. 1907 ÜNİFEB Kocatepe Üniversitesi öğrencileri, öğrenciler için temel ihtiyaçlar olan kalem, silgi gibi gereçler de hediye etti.

HERKES KİTAP OKUSUN İSTİYORUZ

Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü ise, sosyal sorumluluk projelerini desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız ‘Taraftar Okuyor Projesi’ kapsamında futbol taraftarlarının kitap projelerini destekliyoruz. Fenerbahçe’nin önemli isimlerinden olan ve defalarca milli takım forması ile büyük başarılara imza atan Selçuk Yula’nın anısını yaşatacak bu kütüphanenin kurulmasına destek olmak bizler için gerçekten çok güzel” dedi.

Daha önce Çarşı Taraftar Grubu ile ‘Taraftar Kitap Okuyor’ kampanyasına da destek verdiklerini anımsatan Mehmet Karagöllü, konuşmasına şöyle devam etti: “Taraftar grupları takımlarını desteklemenin yanında güzel projelere de imza atıyorlar. Daha önce Çarşı grubu ile yaptığımız projenin farklı bir türünü şimdi de 1907 ÜNİFEB ile bir proje yürütüyoruz. Zambak Yayınları olarak imkanı olmayan herkes kitap okusun istiyoruz. Bunun için de elimizden geldiğince sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz.”

Kütüphanesi olmayan okullar, yetiştirme yurtları, okuma salonlarına destek olduklarını hatırlatan Karagöllü, Zambak Yayınları olarak her yıl sosyal sorumluluk projeleri yürütmeye özen gösterdiklerini, Türk yayıncılık sektörünün öncüsü olarak kitap okumayı özendirmek için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.