banner

Lise öğrencisinden kısa film ile uluslararası başarı




Hisar Okulları Lise öğrencisi Gül Şener'in Sinema - Edebiyat dersinde hazırladığı kısa film uluslararası iki ayrı festivalden kabul aldı.

gul_sener_hisar100’den fazla ülkeden 5000’in üzerinde başvuru alan “Student World Impact Film Festival (SWIFF) ve “First-Time Filmmaker Sessions 2022”de Hisar Okulları lise öğrencisinin senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oynadığı; yaşamın rahatsız edici seslerinden kendini müzikle izole eden bireyin sessizliğe kaçışını konu edinen “Loud” isimli kısa film gösterime girmeye hak kazandı.

100’den fazla ülkeden 5000’in üzerinde başvuru arasından seçildi
SWIFF, dünyanın dört bir yanındaki öğrencileri film yapmaya özendirmek için düzenleniyor. Dünyanın her yerindeki öğrenciler ve film yapımcılığı hayali olan herkesin ücretsiz katılım gerçekleştirebildiği festivalde bu sene 100’den fazla ülkeden 5000’in üzerinde başvuru yer alıyor. Toplam 12 farklı kategoriden oluşan festivale, Hisar Okulları 11. sınıf öğrencisi Gül Şener yaşamın rahatsız edici seslerinden kendini müzikle izole eden bir bireyin sessizliğe kaçışını konu edinen “Loud” isimli kısa filmiyle katılmaya hak kazandı.

Festival aynı zamanda bağımsız filmlere ilginin artırılmasını amaçlanıyor
45 dakikadan daha az olan bağımsız kısa filmlerin gösterildiği First-Time Filmmaker Sessions festivali en iyi kısa filmleri ve özelliklerini seçmek yerine dünyanın her yerinden gelen birçok projeden farklı unsurlar taşıyan filmlere gösterim imkanı sağlıyor. Kısa filminde yer alan müzikleri de piyanoda kendisi besteleyen Gül Şener’in filmi “Loud” 22 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde gösterime girecek.

“Görsel içerik üretimi, gençlerin kendilerini ifade etme becerilerine de destek oluyor”
Öğrencinin filminin 5000’inden fazla kısa film arasından seçilmesiyle gurur duyduklarını ifade eden Hisar Lisesi Müdürü Okan Uzelli; görsel iletişimin giderek önem kazandığı günümüz dünyasında; gençlerin bu alanda sadece bir tüketici olmayıp, yaratıcı içerikler üreten bireyler olmalarının ve kendilerini görsel araçlarla ifade etmelerinin de büyük önem kazandığına dikkat çekerek, bu alanda öğrencileri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Türk Dili ve EdebiyatıBölüm Başkanı Barış Has ise konuyla ilgili olarak; görsel içerik üretmeye yönelik çalışmaların öğrencilerin yaratıcılıklarını, kendilerini ifade etme ve planlama becerilerini daha üst seviyeye çıkardığına değinerek, gençlerin zamanlarının büyük bölümünü geçirdiği cep telefonu gibi iletişim araçlarının aynı zamanda bir görsel içerik üretim aracı olarak da değerlendirilebileceğini hatırlattı. Okulda aktif bir sinema kulübü ve öğrenciler tarafından hazırlanan kapsamlı bir sinema dergisini olduğunu ekleyen Has, öğrencilerin sinema sevgisini okulun akademik ve idari personelinin de paylaştığını ve Hisar Sinema Sohbetleri etkinliği ile katılımcıların film kültürü ve film inceleme pratiğini geliştirdiğini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.