banner

Terakki öğrencileri, Nepal’de toplumsal hizmet projesi gerçekleştirdi




Terakki Vakfı Özel Şişli Lisesi öğrencileri, Bandipur - Deurali İlkokulunda çocuklara  İngilizce, drama, resim, ve dans dersleri verdiler. Okulun temizlik ile bakım işlerini üstlenerek okul binasının dış duvarlarlarını boyadılar.

Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi, 27 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında Nepal’in başkenti Katmandu’da bir toplumsal hizmet projesi gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz, doğa ve insan odaklı bu projenin Orta Öğretim Coğrafya Öğretim Programı’nda sosyal faaliyetlere katılarak ülkenin gelişmişlik seviyelerini belirleyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunup, problemleri analiz edebilme konusunda deneyim kazandılar.

Terakkili öğrencilerden İlayda Güler, Aysu Bakioğlu, Şevval Eryüksel, Yiğit Okudan Mina Aslan, Ayşegül Güneyli, Eren Deveci, Beste Tekdoğan, Merve Arda, Ezgi Hamamcı, Merve Müstecaplıoğlu ve Ece Öz katıldığı projeye okulumuzun Sosyal Bilimler Bölümü’nden Coğrafya öğretmenleri Fahriye Ertınaz ve Nezihe Ecevit rehberlik etti.

Özel Enka Lisesi ile birlikte yürütülen bu sosyal sorumluluk projesinde o toplumun farklı sosyal ve kültürel  yanlarıyla tanışan öğrencilerimiz, çocuklarla oyun oynayıp onlarla yakın bir ilişki kurdular. Ayrıca öğrencilerimiz, Bandipur - Deurali İlkokulunda çocuklara İngilizce, drama, resim, ve dans dersleri verdiler. Okulun temizlik ile bakım işlerini üstlenerek okul binasının dış duvarlarlarını boyadılar.

Katmandu şehir turunda ise öğrencilerimiz, Buda Tapınağını, Tibet’li göçmenlerin kurduğu Budist hac merkezini, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Patan’ı ve Kraliyet Sarayı’nı gezdiler.

Öğrencilerimiz bu proje ile farklı yaşamlara tanıklık ederek, hem bireysel ve toplumsal sorumluluklara karşı farkındalıklarını arttırdı hem de birbirleriyle yardımlaşarak paylaşma becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.