banner

DGS'ye başvuru tarihi uzatıldı




Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvuru tarihi 20 Haziran'a kadar uzatıldı.

 

dgs_tarihYükseköğretim Kurulu Başkanlığı Basın Biriminden yapılan açıklamada, dün sona eren DGS başvuru tarihinin, 20 Haziran Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar uzatılmasına karar verildiği bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün, üniversitelerince açıköğretim programlarının sonuçlarının 14 Haziran 2016'da açıklandığını, mezun olabilecek durumdaki adayların da DGS için başvurabildiğini ancak bazı adayların sınav sonuçları belli olmadığı için başvuru yapmadığını ve 2016-DGS başvuru tarihlerinin sona erdiğini belirterek, süre uzatımı talep eden yazısı, bugünkü Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüştür.
2547 sayılı Kanun'un 7-e maddesi ile meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik uyarınca, 20 Nisan 2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak, 2016-DGS başvuru tarihinin uzatılmasına karar verilmiştir."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.