banner

Görme ve işitme engelliler için ÖSYS kılavuzu yayımlandı




Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzunun görme ve işitme engelli adayları için sesli ve görüntülü olarak hazırlanmış hali ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 2 Ocak Çarşamba günü başlayacak. Başvurular öncesi ÖSYM, işitme ve görme engeli adaylara kolaylık olması amacıyla kılavuzun sesli ve işaret dilinde okunarak hazırlanmış halini internet sitesi üzerinden yayımlandı.

ÖSYS Kılavuzu için tıklayın

ÖSYM'den yapılan açıklamada, kılavuzun uzman kişiler tarafından, görme engelli adaylar için sesli ve işitme engelli adaylar için işaret dilinde video olarak hazırlandığı belirtildi.

Görme ve işitme engelli adaylar, ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr/belge/1-13889/kilavuzlar.html'' adresinden kılavuzlara ulaşabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.