banner

2013 KPSS başvuruları ne zaman başlıyor




2013 ÖSYM Sınav Takvimi’ne göre 6-7 Temmuz’da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları 6 Mayıs 2013 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanacak 2013 KPSS Başvuru Kılavuzu’na göre yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yıl yapılacak KPSS'ye alan sorularının ilave edileceğini, bunun öteden beri öğretmen adaylarının talebi olduğunu kaydetti. Öğretmen adaylarının alanları gözetilmeksizin genel değerlendirmeden aldıkları puanla atanmaktan şikayetçi olduklarını hatırlatan Avcı, ''Önümüzdeki KPSS'de öğretmen adaylarına mezun oldukları alana ilişkin sorular da sorulacaktır. Her alan öğretmeni, kendi alandaşlarıyla yarışacağı için daha adil düzenleme olacağını varsayıyoruz'' diye konuştu.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre KPSS, ortaöğretim mezunları için artık yapılmayacak. En son 2012’de ortaöğretim mezunları için yapılan KPSS, ÖSYM’nin 2013 Sınav takviminde yer almadı.

KPSS, bu yıl şu alanlarda yapılacak

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için 6-7 Temmuz 2013 tarihinde (2013 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı),

Öğretmenler için 2013KPSS A Grubu-Öğretmenlik 6-7 Temmuz 2013,

15 alandan yapılacak olan 2013 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Temmuz 2013

KPSS başvuruları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde ilan edilecek 2013 KPSS Başvuru Kılavuzu’na göre ÖSYM Sınav Merkezleri aracılığıyla yapılacak. Adaylara başvuru kılavuzu gönderilmeyecek. Başvuru Kılavuzu 6 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanacak.

ÖSYM’nin Şubat ayında yaptığı açıklamaya göre KPSS’de artık dil testi de bulunmayacak. Dil puanına ihtiyaç duyan adaylar Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’na (YDS) girecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.