banner

Okul kitapları meclis gündemine taşındı




İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, okulların ihtiyaç listesinde bulunan Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde yer alan “On beşinde kız, ya erde gerek ya yerde” ifadeleri nedeniyle Bakan Avcı’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, okullarda dağıtılan ve öğrenci ihtiyaç listesinde yer alan Ömer Asım Aksoy tarafından hazırlanan Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü’nde geçen ifadeleri meclis gündemine taşıdı.  Öğüt, kitabın 400’üncü sayfasında “On beşinde kız, ya erde gerek ya yerde” ifadelerinin yer aldığını iddia ederek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bunların ne amaçla dağıtıldığını sordu. Yazılı soru önergesinde “ Kız 15 yaşına ulaştı mı evlendirilmelidir. Evlendirilmezse anne babayı güç durumda bırakacak  üzücü olaylar çıkabilir. Böyle olacaksa kızın ölmesi daha iyidir” sözlerinin yer aldığını  belirten Öğüt, Bakan Avcı’ya  yanıtlaması istemiyle şu soruları yönetti:

Tavsiye dilen ve ihtiyaç listesine konulan bu kitaplar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ne amaçlamaktadır?

Başta TDK olmak üzere başkaca Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü mevcutken neden Ömer Asım Aksoy tarafından hazırlanan kitap tavsiye edilmiştir?

Kitap ihtiyaç listesi veya tavsiye listesi alınırken incelenmiş midir?

Geçtiğimiz yıl getirilen sistemle eğitim 1’inci sınıftan ortaöğretim 12’nci sınıfa kadar zorunlu hale getirilirken söz konusu kitapta 15 yaşındaki kızların evlendirilmesinin tavsiye edilmesi mevcut  eğitim sistemine uygun mudur?

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.