banner

Kadınlara ücretsiz boks eğitimi




Fenerbahçe Ankara Boks Okulu tarafından kadınlara yönelik şiddettin önüne geçilebilmesi için ücretsiz boks ve kick boks eğitimleri başlatıldı. 

Dünya Çocukları Birliği Başkanı ve boks antrenörü Mustafa Genç, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kadınların kendilerini savunabilmeleri için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak projeler hazırlamayı ve hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini anlatan Genç, "Sporla şiddet olaylarının önüne geçeceğimizi düşünüyoruz. Kızlarımız spor yaparak, kendilerini savunmayı öğrenir, özgüvenleri artar. Spor yapan kadınların ileride çocukları da spor yapacağı düşünüldüğünde bu projeyi, spor kültüründe bir milat olarak da görebiliriz" diye konuştu. 

Üç ay sürecek eğitimlerin ilk gününde 30 kadın kursiyere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle karanfil verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.