banner

'Osmanlı savaşları' bilgisayar oyunu oldu




Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki savaşlardan esinlenen 4 arkadaşın 3 yıldır üzerinde çalıştığı web tabanlı 3 boyutlu strateji oyunu, bulunan finans desteğiyle tamamlandı.

 

osmanli_savas_oyunOsmanlı dönemindeki savaşlardan esinlenerek 3 yıl önce web tabanlı 3 boyutlustrateji oyunu geliştirmeye karar veren 4 arkadaş, buldukları finans desteği sayesinde projelerini "geceli gündüzlü çalışarak" tamamladı.

 

"Osmanlı savaşları" oyununun fikir sahiplerinden Ömer Faruk Bulanık, Bilecik'te 3 arkadaşıyla lise çağlarında böyle bir oyun yapmaya karar verdiklerini ve o zamandan beri projeyi geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

 

Belirli bir aşama kaydettikten sonra oyunu geliştirmek için 2013 yılında finansal kaynak arayışına girdiklerini ifade eden Bulanık, Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan haber sonrası Mersin'den bir firmanın oyuna destek verdiğini, bu sayede projede ilerleme kaydettiklerini aktardı.

 

Oyunda Osmanlı İmparatorluğu'ndan motiflerin yer aldığını dile getiren Bulanık, şöyle devam etti:

 

"Ayrıca Osmanlı'nın askeri yapısını da oyuna entegre ettik. İlerleyen zamanlarda güncellemelerle askerleri bire bir uygulamaya çalışacağız. Bu oyunda oyuncular strateji geliştirip savaşla yeni yerler fethedecekler. Oyunda Osmanlı'nın tarihiyle ilgili bilgiler de yer alıyor. Bu şekilde oyuncular oyun oynarken Osmanlı hakkında da bilgiler elde edebilecek." Bulanık, web tabanlı sosyal medya üzerinden oynanabilecek 3 boyutlu oyunda savaş içeriği olmasına karşın abartılı kan ve şiddet efektlerinden uzak durduklarını, gençlerde olumsuz etki yapacak ögelerden kaçındıklarını kaydetti.

 

"Oyunun dünyada bir yere gelmesini istiyoruz"

 

Oyuna finansal destek sağlayan firmanın üst yöneticisi Mehmet Ekinci ise 2013 yılında AA tarafından yapılan haberi televizyonda izledikten sonra Bulanık ve arkadaşlarıyla iletişime geçerek projelerini geliştirmeleri için Mersin'e davet ettiğini anlattı. Projeye maddi ve teknik imkan sağladıktan sonra çalışmaların hızlandığını vurgulayan Ekinci, "Arkadaşlardaki inancı gördükten sonra onlarla anlaştık. Ofislerini hazırladıktan sonra 3 yıldır geceli gündüzlü çalışıyorlar. Oyunun sonuna geldik. Eğer bir aksilik olmazsa tam sürümü 1 Mart'ta yayınlayacağız" dedi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.