banner

Bu hafta 11 film vizyona girecek




Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 11 film vizyona girecek.

 

film_vizyonHürcan Emre Yılmazer'in yönettiği ve Veysi Alışkan, Tahir Ulubayrak, Muhammet Kulu, Nurdan Taş ile Yeşim Egemen Özcaydın'ın oynadığı "Azem 3: Cin Tohumu" izleyici ile buluşacak. "Azem 1: Cin Karası" ve "Azem 2: Cin Garezi" ile yerli korku sinemasında adını duyuran serinin üçüncü filmi "Azem 3: Cin Tohumu"nun senaryosu, 5 bin izleyiciden gelen hikayelerin değerlendirilmesinden oluşturuldu. "Gerçek cin hikayeleri arıyoruz" başlığı altında yapılan çağrıyla gizemli olaylarla alakalı bilgi ve kayıt toplayan film ekibi, 5 bine yakın başvuru arasından Orta Anadolu'da Kızılırmak kenarında bir köyde yaşayan vatandaşın gönderdiği fotoğraf ve video kayıtları üzerinden filmin 3. serisinin hikayesini belirledi.

 

"91.1"
Mustafa Haktanır'ın yönettiği filmde Hakan Kurtaş, Güneş Sayın, Ali Barkın ile Mustafa Uzunyılmaz gibi isimler rol aldı. Dram ve komedi karışımı filmin konusu şöyle: "Kendi dünyalarında ve kendi hayalleriyle yaşayan üç farklı kuşaktan üç arkadaş grubunun yolları, hayatları yeni bir aşamaya geçmek üzereyken sürpriz bir şekilde kesişir. Aynı kentin farklı semtlerinde süren hayatlar ve kuşaklar kendilerini birdenbire aynı dünyanın içerisinde bulurlar."

 

"Baba Mirası"
Sefa Özçelik'in yönettiği, Senaryo Furat Emir'e ait olan filmin başrollerinde Yakup Yavru, Mehmet Emin Eren, Mansur Ark gibi oyuncular yer alıyor. Babalarının vasiyeti üzerine köyde kalıp mirası hak etmek isteyen üç kardeşin, alışık olmadıkları köy hayatında çeşitli sürprizlerle karşılaşmasını konu alan film; farklı mesleklere ve karakterlere sahip bu kardeşlerin başından geçen komik olayların yanı sıra köy halkının yaşantısındaki ilginçlikleri beyazperdeye taşıyor.

 

"Kızkaçıran"
Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu, Yüksel Ünal ile Aydan Burhan'ın oynadığı filmin yönetmenliğini Korhan Uğur yaptı. Komedi türündeki "Kızkaçıran", düğünden gelini kaçıran ama gelini damatla beraber kaçıran bir gencin komik hikayesini anlatıyor.

 

"Türk Lokumu"
Deniz Denizciler'in yönettiği filmde Mustafa Topaloğlu, Oya Aydoğan, Metin Yıldız ile Alper Rende oynuyor. Komedi türündeki film, Anadolu'da bir devlet okulundayken kendi halinde bir hayat yaşamış olan bir gencin, başarısından dolayı burslu okumak için geldiği İstanbul'da, lüks bir Amerikan kolejinde okuyan gençlerin arasına karıştıktan sonra yaşadığı değişimi konu alıyor.

 

"Küçük Esnaf"

 

Küçük hayatlar yaşayan iki insanın büyük belalara bulaşıp yakınlaşmasını anlatan filmin başrollerini İbrahim Büyükak, Zeynep Koçak, Gupse Özay ve Cengiz Bozkurt paylaşıyor. İbrahim Büyükak ve Zeynep Koçak'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Bedran Güzel var. 

 

"Yeniden Başla"
Jean-Marc Vallee'nin yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Jake Gyllenhaal yer alırken ona Naomi Watts ve Chris Cooper gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor. Dram türündeki film, eşini trafik kazasında kaybeden bir yatırım uzmanının içine düştüğü duygusal çöküntünün ardından tüm hayatını sorgulamasını ve bir gün şikayetçi olduğu para otomatı üreten bir şirketin müşteri temsilcisi ile yakınlaşıp yeniden hayata sıkı sıkıya sarılmasını konu alıyor.

 

"Ölüm Emri"

 

Başrollerinde Helen Mirren, Aaron Paul ve ocak ayında hayatını kaybeden Alan Rickman'ın bulunduğu "Ölüm Emri", uzaktan kumanda edilen uluslararası savaş endüstrisinin gölgeli dünyasını gösteren bir çağdaş gerilim filmi olarak sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Gavin Hood'un yönettiği ve modern savaş halinin getirdiği ahlaki belirsizliklere değinen gerilim türündeki film, politika, yasalar ve ahlakın oluşturduğu üçlemde her kararın zorlu bir bedeli olduğunu anlatmayı amaçlıyor.

 

"Ölümcül Oyun"
Veronika Franz ile Severin Fiala'nın yönettiği filmin başrollerinde Susanne Wuest, Lukas A. Elias Schwarz, Hans Escher ile Eleriede Schatz yer alıyor. Gösterildiği yerlerde izleyenlerin bayılmasına sebep olduğu yönünde sansasyona yol açan "Ölümcül Oyun", estetik bir operasyon geçirdikten sonra yüzü bandajlı bir şekilde eve dönen annelerinin gerçek anneleri olup olmadığından şüphelenmeye başlayan 9 yaşındaki ikizler Lukas ve Elias'ın hikayesini anlatıyor.

 

"Zoolander 2"
Başrollerini Ben Stiller ve Owen Wilson'un paylaştığı komedi türündeki filmde Penelope Cruz ve Will Ferrell'ın yanı sıra Kristen Wiig, Nazanin Boniadi, Justin Theroux ile Cara Delevingne gibi isimler rol aldı. Yönetmenliğini Ben Stiller'ın üstlendiği 2001 tarihli "Zoolander" filminden 13 yıl aradan sonra çekilen serinin yeni filmi, aklı kıt model "Derek Zoolander"ın dünya pop starlarını korumak için moda dünyasına geri dönmesini konu alıyor.

 

"Cesur Horoz"
Gabriel Riva Palacio Alatriste'nin yönetmenliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Cesur Horoz", sıradan bir tavuk olan "Toto"nun korkusuz bir horoz gibi arkadaşlarına önderlik yaparak, yaşadığı yeri tehdit eden kötü kalpli bir çiftçiyi engelleme mücadelesini anlatıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.