banner

Her mahalleden bir 'şampiyon sporcu'




Şampiyona ve olimpiyatlarda Türkiye adına daha çok sporcunun yarışmasını sağlamak isteyen Türkiye Atletizm Federasyonu, atletizmi tabana yayarak her mahalleden bir atlet çıkarmayı hedefliyor.

 

okul_sporTürkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyon olarak göreve geldikten sonra atletizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bir mahalleden şampiyon atlet çıktığında oradaki çocukların etkilendiğini anlatan Çintimar, şunları kaydetti: "Böyle bir idol oluşturmak bunu da atletizmde oluşturmak istiyoruz. Futbolda bir Messi herkes olamayabilir çünkü hedef çok uzak ama her mahallenin bir Türkiye şampiyonasında ilk 3'e girecek atleti olabilir. Bunun için de herkesin bir şekliyle bu işin içine girmesini bekliyoruz. Atletizm, her fizik yapısına uyan bir branş. Çok kilolu, zayıf, iri yarı herkese uyabilecek bir branş. 24 erkek ve 23 bayan branşı olan bir spordan bahsediyoruz. Onun için bu anlamda önümüzdeki dönemlerde de atletizmin çok daha yukarı gittiğini göreceğiz. "


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.