banner

Liseye gitmeyenlere ceza




Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıftan itibaren liseye devam etmeyen öğrencilerin tespit edilip, uygun bir liseye kayıtlarının yapılması için il milli eğitim müdürlüklerini uyardı. Uyarılara karşı çocuğunu okula göndermeyen velilere de ceza verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 yıllık zorunlu eğitimin ardından, çocuklarını liseye göndermeyen aileleri tespit edecek

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8. sınıftan liseye devam etmeyen öğrencilerin tespit edilip, uygun bir liseye kayıtlarının yapılması için il milli eğitim müdürlüklerini uyardı. Öğrenciler tespit edilip, 29 Mart tarihine kadar kayıtları yapılacak. Uyarılara karşı çocuğunu okula göndermeyen velilere de ceza yolda.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 8 Mart ‘ta İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bir yazı gönderdi. Bakan Nabi Avcı imzalı genelgede, 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte lise eğitimin zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.

Genelgede 8. sınıfı bitirdiği halde liseye devam etmeyen öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden tespit edilmesi istendi. Genelgede “veli ve öğrencilerin iletişim araçlarıyla bilgilendirilmesi, ihtiyaç duyulması halinde il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde veli ziyaretlerinin yapılması gerekmektedir” denildi.

29 Mart'a kadar süre tanındı

Genelgede şu ifadelere yer verildi: “Herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna kayıtlı olmadığı belirlenen çocuklardan örgün ortaöğretim kurumlarına devam etmek isteyenlerin 2013-2014 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere kayıtlarının durumuna uygun olan bir lise ile ilişkilendirilmesi, örgün liseye devam etmek istemeyenler için ise açık liseye kayıt ekranı açılarak kayıtlarının 29 Mart günü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir. “

Genelgenin ardından kayıt yaptırmayı kabul etmeyen ailelere ceza uygulaması gündemde

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.