Yaşar Üniversitesi'nden İzmir'e Hollywood desteği
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazartesi, 15 Temmuz 2013 12:42 tarihinde oluşturuldu
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, uluslararası film yapımcılarının Hollywood ve İtalya dışında plato aradığını, İzmir'in de Hollywood gibi bir geleceğe sahip olabilmesi amacıyla üniversite bünyesinde animasyon bölümünü 2013-2014 eğitim döneminde hizmete açacaklarını açıkladı.
Barkan, Yaşar Üniversitesi dekanlarıyla düzenlediği basın toplantısında 2013-2014 dönemine ilişkin projelerini anlattı.
Eğitim programı kapsamında daha fazla ve çeşitli öğrenme imkanı sunmak istediklerini, bu amaçla bir kişiye aynı anda 2 diploma ve 1 yan dal uzmanlık sertifikası olanağı sunduklarını dile getiren Barkan, eğitim dilinin İngilizce olduğu okulda eğitim alanlarına uygun olarak 9 yabancı dil seçeneği daha sunduklarını ifade etti.
Bölümler arası ve dikey geçiş olanağı ile disiplinler arası eğitim kolaylığı da getirdiklerini kaydeden Barkan, "film müziği" gibi alanlarda uzman yetiştireceklerini belirtti.
"Sen öğrenmek iste" anlayışı ile yola çıktıklarını aktaran Barkan, "İzmir'in de Hollywood gibi bir geleceği olabilmesi için animasyon bölümünü hizmete açacağız. Bu yıl Sanat ve Tasarım Fakültesi Animasyon Bölümü'ne öğrenci alıyoruz. İzmir'in ihtiyaçlarına uygun çalışmalar yapıyoruz. Uluslararası film yapımcıları Hollywood ve İtalya dışında film çekecek plato arıyorlar. Bazı yabancı firma yetkililerinin İzmir'de araştırma yaptıklarını biliyorum. Buna yönelik olarak animasyon bölümünü hizmete açıyoruz" diye konuştu.
ABD'den çok sayıda akademisyeni de uzman kadroya alacaklarını anlatan Murat Barkan, dünyaca ünlü Avatar filminin yapımcılarından birinin de animasyon bölümünde görev alacağını dile getirdi.
Toplantıda, 2013-2014 döneminde uluslararası hukuk merkezi projesinin hayata geçeceği ve arabulucuk eğitimi verileceği de bildirildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı


