Bağımsız Denetçi eğitimleri başlıyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Çarşamba, 11 Eylül 2013 11:33 tarihinde oluşturuldu
Bağımsız Denetçi Eğitimi 13 Eylül’de Fatih Üniversitesi’nde başlıyor. Eğitimler 2014 yılı sonuna kadar devam edecek. Programla ilgili detaylı bilgilere http://kgk.fatih.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
Fatih Üniversitesi, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) ile Kamu Bağımsız Denetim Yönetmeliği çerçevesinde belirlenen eğitimleri yürütmek üzere işbirliği protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde, Yeminli Mali Müşavirler ile 15 yıllık mesleki tecrübeye sahip, fakülte mezunu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlere ‘Bağımsız Denetçi’ eğitimi verilecek.
KGK ile Fatih Üniversitesi arasında imzalanan 'Meslek Mensuplarına İlişkin Geçiş Dönemi Eğitim Programı İçin Üniversitelerle İşbirliği Protokolü' kapsamında ‘Bağımsız Denetçi Eğitimi’ Fatih Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde başlıyor. 13 Eylül Cuma günü başlayacak eğitimler 2014 yılı sonuna kadar sürecek.
Eğitimleri başarı ile tamamlayanlar "Bağımsız Denetçi Belgesi" almaya hak kazanacaklar. Ayrıca meslek mensupları, söz konusu eğitimleri örgün ve uzaktan eğitim ile alabilecek.
“Bağımsız Denetçi Eğitimini alanlara Fatih’te lisansüstü eğitim kolaylığı”
Fatih Üniversitesi Öğr. Üyesi ve Bağımsız Denetçi Eğitimi Program Koor. Yrd. Doç. Dr. Ender BOYAR, programda alınan derslerin Fatih Üniversitesinde Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı başta olmak üzere yapılacak lisansüstü eğitimlerde de saydırılabileceğini ifade etti. BOYAR, bu durumun ‘Bağımsız Denetçi Eğitimi’ alan kişilerin lisansüstü eğitim yapmalarına olanak tanıyacağını belirtti.
İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya gibi birçok ilde verilmesi planlanan eğitimlerin ilk etabı 13 Eylül Cuma günü hafta içi ve hafta sonu olarak İstanbul Mecidiyeköy’de başlayacak. Programla ilgili detaylı bilgilere http://kgk.fatih.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı