‘Demokratik bir şekilde seçildim’
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Perşembe, 25 Aralık 2014 11:32 tarihinde oluşturuldu
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Siyasal Bilgiler Fakültesinde, 22 Aralık Pazartesi günü yapılan eğilim yoklamasında Prof. Dr. Serpil Sancar'ın 54 oy aldığını, 39 oy alan mevcut dekan Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin ise 23 Aralık'ta kendi isteğiyle istifa dilekçesi verdiğini, istifasının Rektörlük yetkisi dahilinde kabul edildiğini bildirdi.
Rektör İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyasal Bilgiler Fakültesinin mevcut dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin görev süresinin 15 Şubat 2015'te sona ereceği için 22 Aralık Pazartesi günü "Eğilim Yoklaması"nın yapıldığını ifade etti.
Yoklamanın, Ankara Üniversitesinin 20 yıllık geleneği olduğunu belirten İbiş, ayrıca aynı gün ve bir önceki hafta 6 fakültede daha dekanlık için eğilim yoklamasının gerçekleştirildiğini söyledi.
Öğretim üyelerinin oy kullandığı ve yeni dekan adayının belirlendiği bu yoklamada, adaylardan Dekan Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin 39, Prof. Dr. Serpil Sancar'ın ise 54 oy aldığını aktaran İbiş, "Ardından Prof. Dr. Yalçın Karatepe, 23 Aralık tarihinde kendi isteğiyle istifa dilekçesini vermiştir. Karatepe'nin istifası Rektörlük yetkisi dahilinde 29 Aralık 2014 tarihiyle kabul edilmiştir. Seçimleri kazanan Prof. Dr. Serpil Sancar ise 29 Aralık tarihi itibariyle Dekan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Prof. Dr. Serpil Sancar'ın Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlık ataması, YÖK Genel Kurulu'nda görüşülüp, onaylandıktan sonra gerçekleşecektir" açıklamasını yaptı.
"Demokratik bir şekilde seçildim"
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin ilk kadın Dekan Vekili olan Prof. Dr. Serpil Sancar ise Karatepe'nin görev süresinin Şubat'ta sona ermesi nedeniyle yapılan eğilim yoklamasına ilişkin, "Fakültenin öğretim üyelerinin oylarını alarak demokratik bir şekilde seçildim. Bu da beni onurlandırıyor. Fakültedeki akademik yaşam bundan sonra da akademik ilkelere uygun olarak öğrenci ve öğretim üyelerinin akademik özgürlükleri odaklı devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" değerlendirmesinde bulundu.
Siyasal Bilgiler Fakültesinde dekanlık için eğilim yoklamasının tarihinin öne alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Sancar, "Dekanlık seçiminin 6 ayrı fakültede görev süreleri sona erecek dekanlar için eş zamanlı yapıldığını, Siyasal Bilgiler Fakültesinin de bu fakültelerden biri olduğunu belirterek, seçimin zaman ve usulu konusunda hukuk dışı bir durum yok" açıklamasında bulundu.
Dekan Vekilliği görevine gelmesinin ardından önceliğinin ne olacağının sorulması üzerine Sancar, "İlk önceliğim, öğretim üyelerinin akademik faaliyetlerinin desteklenmesi ve uluslararası alanda teşvik edilmeleri için çalışmalar yürütmek olacak. Öğrencilerin de sosyal aktivite talepleri var. Ayrıca fakültenin artan öğretim üyesi ve öğrenci sayısı karşısında ciddi bir mekan sorunu da bulunuyor. Buna da çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.
Siyasal Bilgiler Fakültesinin Türkiye'nin en sağcı ve en solcu politikacılarını aynı dönemde yetiştirdiğini dile getiren Sancar, fakültede öğrencilik yıllarında Mesut Yılmaz, Mehmet Ağar ve Mahir Çayan gibi isimlerle aynı dönemlerde öğrencilik yaptığını anlattı. Prof. Dr. Sancar, "Yani solun önemli isimleri de sağın önemli isimleri de aynı okulda birlikte okuyordu. Fakültede ayrım yapmama, ötekileştirmeme geleneği hep vardır. Bu geleneğin yaşaması, yaşatılması çok önemlidir" dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı