banner

İzmir Üniversitesi Robot Laboratuvarı kuracak




İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Robot Laboratuvarı kurmayı planladıklarını, konu ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Öğrencileri kısa zaman önce Robogenç Projesi’nden birincilik ödülü ile dönen İzmir Üniversitesi’nde gelecek günlerde kurulacak Robot Laboratuvarı hayata geçecek. İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, gelecek günlerde bir Robot Laboratuvarı kurmayı planladıklarını, konu ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üsküdar Gençlik Merkezi’nin Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında ortaklaşa yürüttüğü eğitim projesi “Robogenç”ten birincilik madalyaları ile dönen Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencileri Sedef Küp ve Zehra Burdur’u kabul eden Rektör Prof. Dr. Erciyeş müjde verdi. Üniversitelerin en önemli tanıtımlarının öğrencilerinin başarıları olduğunu söyleyen Rektör Erciyeş, gelecek günlerde bir Robot Laboratuvarı kurmak üzere ön çalışma yaptıklarını, kurulacak laboratuvar sayesinde bilim dünyasına katkıda bulunacak önemli çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Erciyeş, “Robotlar üzerine çalışan akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizi bir araya getirecek, kurulacak kulüpler aracılığı ile farklı üniversiteler arası işbirliği yapabileceğimiz her türlü çalışmayı desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi. Rektör Erciyeş’in öğrencilere birer fotoğraf makinesi hediye ettiği ziyarette Matematik-Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof Dr. Alemdar Hasanoğlu da hazır bulundu.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.