banner

Okan Üniversitesi 3. Öğrenci Filmleri ödülleri sahiplerini buldu




Okan Üniversitesi 3. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması ödülleri sahiplerini buldu! Kurmaca dalında 1.’lik ödülünü “Buhar” isimli filmiyle Kadir Has Üniversitesi’nden Abdurrahman Öner kazandı.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema - TV Bölümü tarafından düzenlenen ve jüri üyeleri arasında ünlü Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Can Dündar ile Yönetmen ve Senarist Ümit Ünal’ın yer aldığı 3. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması’nın ödülleri, Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye’deki üniversitelerin Sinema-TV bölümlerinde okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan kurmaca dalında 64, belgesel dalında 40 toplam 104 filmin katıldığı yarışmada belgesel dalında 1.’lik ödülünü “Dom” isimli filmiyle Erciyes Üniversitesi’nden Halil Aygün, 2.’lik ödülünü ise “Hala” isimli filmiyle Erciyes Üniversitesi’nden Burçak Evren kazandı. Kurmaca dalında 1.’lik ödülünü “Buhar” isimli filmiyle Kadir Has Üniversitesi’nden Abdurrahman Öner kazanırken Selçuk Üniversitesi’nden Yıldıray Yıldırım, “1982” isimli kısa filmi ile Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

104 eserin katıldığı yarışmanın ödül törenine katılan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, “Biz Okan Üniversitesi olarak ‘başarıyı destekliyoruz’. Sloganımız bu. Her alanda başarı, bizim için değerli. Genç sinemacılar daha öğrenciyken yaptıkları çalışmalarla ödüller alacaklar. Daha gençken bunu yapmaları çok önemli. Sanat ve kültürü olmayan bir ülke hiçbir zaman çağdaş olamaz” diye konuştu.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar ise şunları söyledi: “Sinema, tiyatro, opera, müzik, heykel gibi alanlarda üretmek için sanatçıya ihtiyaç olduğu kadar sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarına da ihtiyaç duyulur. Bütün uygar toplumlarda bir mabet gibi kabul edilen bu mekanlar daha dikkatle ve özenle korunurken kültür ve sanat faaliyetlerine verilen önem son dönemde ne yazık ki azalıyor. Umarım bu mabetlerden Emek Sineması zamana ayak direyerek yıkımdan kurtulur.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.