banner

Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’ne anlamlı ödül




Bayer, İngiltere’nin en saygın ödüllerinden Best Business Awards’da “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ödülüne layık görüldü. Ödül için aranan kriterlerin başında “mükemmellikten ödün vermemek” geliyor.

bayer odulYaşam bilimleri şirketi Bayer, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi ile, İngiltere’nin en önemli ödüllerinden Best Business Awards’a layık görüldü. Türkiye’nin dört bir yanında ilköğretim çağındaki çocuklara bilim okuryazarlığı eğitimi veren Bayer Genç Bilim Elçileri ve projenin gezici birimi Bilim Tohumları Ekibi; bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğun bilime ilgi duymasına destek oldu.

Bağımsız ve alanında uzman 20 kişilik bir jürinin yaptığı titiz değerlendirme sonucunda “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görülen proje hakkında jüri ise “Bayer‘in Türkiye’de bilimi sevdirmeye yönelik yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri ve Bilim Tohumları Ekibi projeleri 20 bine yakın çocuğun hayatına dokunmuş çok değerli bir proje. Bayer, aldığı ödül ve beğeniyi fazlasıyla hak ediyor” açıklamasını yayınladı.

Bayer Genç Bilim Elçileri projesi bugüne kadar bilim okur-yazarlığı eğitimi almış 1300 Toplum Gönüllüsü gençle 8 bine yakın çocukla, Bilim Tohumları Ekibi projesi ise 100 Toplum Gönüllüsü gençle 10 bine yakın çocukla buluştu. Projenin beşinci yılı olan 2016 için ise hedef; Türkiye’de 81 ili ziyaret etmiş ve toplamda 25 bine yakın çocukla buluşmuş olmak.

Bayer Kurumsal İletişim Müdürü Nevra Çağman, kazanılan ödül ile gurur duyduklarını belirterek; “Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim misyonumuzla doğrudan bağlantılı olarak hayata geçirdiğimiz projemiz, önce üniversite öğrencisi gençlere, ardından da ilköğretim çağındaki çocuklara bilim okuryazarlığı eğitimi veriyor. Ulaştığımız her çocuğun gözlerinde yakaladığımız ışık, bizim için hep motivasyon kaynağı olmuştu. Bugün emeğimizin uluslararası platformlarda da karşılık görmesi, projeye inancımızın paylaşıldığının bir göstergesi” dedi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı, Projeler Departman Yöneticisi Jülide Erdoğan ise Bayer ile işbirliklerinin beşinci yılında projenin bu değerli ödülü almasından çok mutlu olduklarını söyleyerek; “Toplum Gönüllüsü üniversiteli gençlerin çalışma şekline ve değerlerine uygun bir şekilde, projenin her adımında inisiyatif alarak, yaratıcı zekalarını ve organizasyon yeteneklerini kullandıkları ve çocuklar için fayda ürettikleri bu projelerin, saygın bir kurum tarafından ödüllendirilmesi bizim için oldukça önemli. Gençlerin birbirlerinden ve çocuklardan öğrenme alanlarının yaratıldığı bu projeler, aynı zamanda gençlerin ve çocukların araştıran, sorgulayan, keşfetmeye meraklı bireyler olarak bilim okur-yazarlığını yaygınlaştırıyor. 13 yıldır gençlere inanan ve güvenen bir sivil toplum kuruluşu olarak, projenin 5.yılında da 81 ilde gençlerle birlikte çocukların bilim okur-yazarı olmalarını teşvik edeceğiz“ diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.