banner

Hayır Çarşısı 5 bin öğrenciyi giydirdi




Erzurum'da büyükşehir belediyesi tarafından kurulan "Hayır Çarşısı", DAİB ve hayırsever iş adamlarının katkısıyla ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye bot ve kıyafet yardımı yapıldı.

hayir carsisiErzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Hayır Çarşısı"nda, Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin öğrenci kışlık giysilere kavuştu. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesince ihtiyaç sahibi vatandaşlara, hayırseverlerin de katkılarıyla ücretsiz giysi, ev eşyası ve gıda yardımı yapmak üzere yaklaşık 1 yıl önce Gülahmet Mahallesi'nde kurulan "Hayır Çarşısı" aracılığı ile Cumhuriyet Bayramı'nda çocuklar sevindirildi.

Okul müdürlüklerince ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen 5 bin öğrenciye, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla temin edilen kışlık bot ve giysi dağıtıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yardım dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla büyükşehir belediyesi olarak Erzurum'da fakir fukarayı gözettiklerini, herkesin derdine güçleri yettiğince çözüm olduklarını ifade etti.

İhracat faaliyetlerinden arta kalan eşyaları topluyoruz

DAİB ve hayırsever iş adamlarına teşekkür eden Sekmen, "Burası Erzurum'un Hayır Çarşısı. İhtiyaç sahiplerini tespit ettiğimizde, bu çarşıdan faydalandırıyoruz. İhracat faaliyetlerinden arta kalan eşyaları toplayarak burada ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyoruz" dedi.

Çarşıdan faydalanmak üzere aileleriyle gelen çocuklar Sekmen'e teşekkür etti.

Bu arada, yardım dağıtımının duyulmasıyla belirlenen öğrenciler dışındaki birçok ailenin de "Hayır Çarşısı"na gelerek çocukları için yardım talebinde bulunduğu gözlendi.  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.