banner

Armabey Uluslararası Okul Gelişim Projesi




Adını ortaklarının ilk hecelerinden alan ARMABEY Programı 2006 Eğitim-Öğretim yılından bu yana Türkiye ve Yunanistan’dan bir grup özel okul ve dil okulunun katılımı ile her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ulusüstü bir kurumsal gelişim projesidir. Programın genel amacı farklı iki ülkedeki kurumlar arasında eğitimin bir çok alanine içine alan okul yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri arasında akademik diyaloğu başlatarak ulus üstü çalışma becerileri kazandırmak ve uluslararası etkileşime ivme kazandırmaktır. Aynı zamanda hedef, kurumlar arası iyi uygulama örneklerinin daha hızlı yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır.

Program ortakları her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları eğitim yılı başında planlarlar ve yıl boyunca yürütülen çalışmaların ürünlerini yılsonunda bir araya gelerek sergilerler. Yılsonunda yapılan toplantıya sıra ile her yıl bir ortak ev sahipliği yapar. Final toplantısının ürünleri tüm okul toplumlarına sergilenir.
Eğitimde aynı hedefleri paylaşan, evrensel düşünebilen ve evrensel davranabilen dinamik öğretmen ve öğrenci modelini yaratmak isteyen ARMABEY Programı ortakları bu yıl 6 Nisan 2012 tarihinde İstanbul Beykent Okulları’nda bir araya geleceklerdir.

Proje Ortakları;
Beykent Okulları (Edirne- İstanbul)
Marmara Okulları (İstanbul-Bodrum)
Mamalouka Dil Okulu (Selanik Yunanistan)
Aristoteles Koleji (Selanik- Yunanistan)
Atina Montessori Okulları (Atina-Yunanistan)

ARMABEY programının çalışma başlıkları şöyledir:

1. Öğretmen Eğitimi
2. Tematik Projeler ve Sınıf Kardeşliği:
3. Öğretmen /Öğrenci Değişimi
4. Ortak Konferanslar (Model Birleşmiş Milletler Konferansı)
5. Yaz Okulu

Dil öğretimi ve öğreniminin öneminin vurgulanmasında önemli görevler üstlenmiş olan ARMABEY programı kapsamında yapılan tüm çalışmalar İngilizcedir. Sınıf içi dil eğitimine alternatif olabilecek eğlenceli iyi uygulama örneklerini ortakları arasında yaygınlaşmasına ve dil eğitiminin kalitesini artırılmasına destek verir. Ayrıca dolaylı dil eğitimini hedef alan ARMABEY katılımcılarına dil becerilerinin yanında sosyal ve kültürel yaşamlarında hayatları boyunca kullanabilecekleri beceriler kazandırır.
Bu model çalışma, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarındaki Okul Gelişim Projelerinden esinlenerek hazırlanmış ve finansmanı tamamen kurumların kendileri tarafından karşılanan bir projedir.
Geleneksel bir işbirliği anlayışını güden program ‘Bilgi ve Hoşgörü Paylaştıkça Çoğalır’ felsefesi ile pek çok kurumu, öğrenciyi ve eğitmeni her yıl büyüyen bir zincirin halkaları olarak ağına eklemektedir.
ARMABEY Programı 2011-2012 eğitim öğretim yılında, çevreler ve beslenme temalarını ele alan Sınıf Kardeşliği, Yaratıcı Drama, Eğitici Çocuk Oyunları, Öğretmen Eğitimi, Öğretmen Değişimi, Model Birleşmiş Milletler Konferansı (MUN), Kültürel Yaz Okulu ve Final Buluşması gibi pek çok etkinliğin içine almış bir program olarak değerlendirildiğinde, eğitim dünyasında çok yönlü ve uzun vadeli olmasından dolayı uluslar arası ve ulusal düzeyde gerçekleştirilen nadir kurumlar arası işbirliği programı örneklerinden biridir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.