banner

Zambak Yayınları




1998 yılında “Hayata Hazırlar” sloganıyla ilköğretim dergileri ile yayın hayatına başlayan Zambak Yayınları, ürün yelpazesini hızla genişletmiş, eğitim sektörünün ihtiyaç duyduğu yayınları, pedagojik ilkeler doğrultusunda en son teknolojileri kullanarak kısa bir süre içerisinde üreterek sektöründe öncü bir kurum olarak yerini almıştır.

Bugün ise, Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise, Elektronik Yayınlar, Sınav Hizmetleri ve Kültür Kitapları gibi farklı eğitim dallarında faaliyet göstermekte, Okul yayıncılığı alanında 100’ü aşkın deneyimli yazar kadrosu, yüksek düzeyde teknoloji bilgisine sahip elektronik ve dizgi grafik uzmanıyla yayın hayatına devam etmektedir.

Ortaya konan ürünler 600 civarında ana bayii, dağıtım ağı ve seçkin kitabevleri aracılığıyla 2000’in üzerinde satış noktasından Türkiye’nin dört bir tarafına ulaştırılmakta ve eğitimdeki yerini almaktadır.

Kısaca; Zambak Yayınları, müfredat değişimine uygun güncel ürünleri en kısa sürede ortaya koyabilen, pedagojik ilkelere uygunluk, uluslararası standartlarda içerik, görsellik ve kaliteli baskısıyla sektöründe pazar lideri olarak “lider marka” kimliğiyle ön plana çıkmaktadır.


OKUL ÖNCESİ-ZAMBAK ÇOCUK YAYINLARI
Zambak Çocuk Yayınları; “Okul Öncesi, Her Şeyden Önemlisi” sloganıyla yola çıktı. Yayınevimizin en önemli hedefi; çocuk, öğretmen ve ailelerin ihtiyaç duyduğu tüm okul öncesi yayın ihtiyacını karşılamaktır. Bu doğrultuda eğitim setlerinden hikâye ve masallara, boyama kitaplarından sanat kitaplarına, dikkat kitaplarından matematik-çizgi-ses kitaplarına, tatil kitaplarından yapboz ve çıkartmalara kadar çok geniş bir yayın yelpazesi bulunmaktadır. Zambak Çocuk Yayınları; bütün ürünlerinin pedagojik ve bilimsel ilkeler doğrultusunda hazırlanmasına büyük önem vermektedir. Resim, kâğıt ve baskı kalitesi de yayınevimizin olmazsa olmazlarındandır. Bütün bunlar; Zambak Çocuk Yayınları’nı vazgeçilmez kılan özelliklerdendir.

İLKOKUL-ORTAOKUL-LİSE
Zambak Yayınları, İlkokul ve Ortaokul’da 146, Lise’de 124 adet olmak üzere toplamda ise 270 çeşit Konu Anlatımlı Kitaplar, Soru Bankası, Yaprak Test ve Yardımcı Kaynaklardan oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

SINAV HİZMETLERİ
Ölçme ve değerlendirme biriminim çalışmalarıyla, İlkokul 2.sınıftan lise son sınıfa kadar, öğrencilerin öğrenme seviyelerine yönelik ölçümler, raporlamalar, değerlendirmeler aylık olarak son sistemlerle anında yapılabilmektedir.

KÜLTÜR KİTAPLARI
İnsan kelimelerle düşünür, kendini kelimelerle yazılı ve sözlü olarak ifade eder. Kendimizi düzgün ve doğru bir şekilde ifade edebilmemiz için kelime dağarcığımızın zengin olması gerekir. Bu dağarcığı kelimelerle zenginleştirebilmek için iyi bir okuyucu olmalıyız.
Zambak kültür Kitapları, ilkeli yayıncılığın gereği olarak ilkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar kültür kitapları hazırlamakta ve okuyucunun beğenisine sunmaktadır.

ELEKTRONİK YAYINLAR

TEDES ( Teknoloji Destekli Eğitim Seti )

Yayınevimiz, FATİH Projesi’nin başlamasıyla birlikte; deneyimli yazar kadrosu ile yüksek düzeyde teknoloji bilgisine sahip yazılımcıları bir araya getirerek yayın hazırlığına yeni bir anlayış kazandırdı.

Teknoloji Destekli Eğitim Seti (TEDES) eğitimde teknolojiyi en verimli şekilde kullanmayı hedefler.

5, 6, 7, 8, 9 ve 10. sınıflara yönelik dijital ürünlerden oluşan bu çalışmada;
 Yazarlarımızın planlamaları doğrultusunda nerede hangi tür görsel materyallerin olması gerektiği belirlendi. Yine yazarlarımızın kontrolünde deneyler, animasyonlar, videolar, bulmacalar, yarışmalar, oyunlar hazırlandı. Böylece öğrenciyi sıkmadan, onu hem eğlendirip hem bilgilendirecek yepyeni bir eğitim tarzı geliştirildi.

 Zambak TEDES’te öğrenciler için; kitap –internet sitesi ve bunun yanında mobil uygulamaları; öğretmenler için ise; akıllı tahta uygulaması olmak üzere üç ayrı yayın içeriği hazırlandı.

 Geleneksek eğitimin vazgeçilmez malzemesi olan kâğıt baskılı kitap olarak hazırlanan Zambak TEDES kitabını alan öğrenci, konulara çalışırken ikonlarla gösterilmiş yerlerdeki zenginleştirme içeriklerini www.tedes.com.tr internet sitesine girerek görebilmekte ve bilgisini artırabilmektedir. Etkinlikleri yine bu sitede görebilmekte ve testlerdeki soruların yazılı ya da video çözümlerine ulaşabilmektedir.

 Mobil uygulamasında ise; yepyeni öğrenme fırsatları sunan zengin bir kaynak olup öğrenmeyi kolaylaştıracak “görseller”, “konu anlatım animasyonları”, “soru çözüm videoları”, çeşitli “etkinlikler” ile en geniş anlamıyla “interaktif bir konu anlatımı” ile karşı karşıya olduğu, tablet üzerinde videoları, 3D animasyonları, flash konu anlatımları ve daha birçok animasyonu anında izleyebildiği, yarışmaları uygulayabildiği, deneyleri, videoları istediği an, istediği sıklıkta görebildiği, testleri çözebildiği ve çözdüğü testle ilgili ölçme değerlendirme raporları çıkartabildiği bir zenginlikle karşılaşmaktadır.

 Öğretmenler için olan Akıllı Tahta Uygulamasında ise; öğrenci kitabındaki soruların yanı sıra bu soruların iki katı kadar soru sadece öğretmene verilmekte, öğretmen zorluk derecesi de tanımlanmış bu sorularla istediği kadar test hazırlayıp öğrencilerine dilediği zaman sınav yapabilmekte, derse başlamadan önce sınıfın niteliğine göre ders planını çıkarabilmekte, bu plana uygun görsel materyalleri seçip düzenleyebilmekte ve bu planları kaydederek dilediği zaman tekrar tekrar kullanabilmektedir.


e-PUB
İlkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar hazırlanan kültür kitaplarının e-kitap haline dönüştürülmüş versiyonudur. Bu uygulama iPad, Tablet ve Akıllı Telefonlarda kullanmak üzere IOS ve android ortamında tüm kitapseverlerin hizmetine sunulmuştur.

Mobil Uygulamaları
Tüm konu anlatımlı kitaplar, iPad ve tablet bilgisayarlar için IOS ve android ortamında mobil uygulamalarına dönüştürülmüştür.

Akıllı Tahta Uygulaması
Zambak akıllı tahta uygulaması içerisinde kullanılmak üzere tüm konu anlatımlı kitaplarımız elektronik kitaplara dönüştürüldü. Öğretmenlerin rahat kullanabilmesi için optimize edilerek, perde aracı, kalem aracı, seçim aracı gibi araçlarla donatıldı. Uygulama içerisindeki tüm kitaplar öğretmenlerin hizmetine ücretsiz olarak sunulmuştur.

Sosyal Projeler
Sosyal Sorumluluk Projeleri içerisinde, destek olmanın, katkıda bulunmanın yanında bizzat organize ettiğimiz projelerimiz de yer almaktadır.
Bu çalışmalardan bazıları:
 Zambak Çocuk Tiyatrosu
 Okullar Hayat Olsun Projesi (Milli Eğitim Bakanlığı ile)
 Atık Pil Kutu Projesi
 Atık Kâğıt Kutu Projesi
 Ah İstanbul (İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile)
 Engelsiz Fikirler Projesi (Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile)
 Resim Şenliği’ne katkı
 Bilim Olimpiyatları’na destek
 Eğitim Kalitesinin Artırılması Çalışmalarına Katkı vb.
Ödüller
Zambak Yayınları, kuruluşundan bu yana gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sayısız ödüller kazanmış bir kuruluştur.
 2011 Tüketici Ödülü
 Eğitim Yayıncılığı Mükemmellik Ödülü vs.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.