banner

Ahmet Sait Yurtseven




ahmetsaityurtseven1957 yılında Isparta-Yalvaç İlçesine bağlı Hüyüklü Kasabasında doğdu. İlkokulu kasabasında, orta ve lise eğitimini Isparta İmam-Hatip lisesinde tamamladı. Erzurum Yüksek İslam Enstitüsünden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İstanbul Şehremini Lisesi’nde 1980-1991 yılları arasında öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesinde sosyal yapı ve sosyal şehirleşme alanında Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. Aynı yıl Milli Eğitimdeki idarecilik görevinden istifa ederek Kültür Dershaneleri’nde Genel Müdür olarak yeni görevine başladı. 

1991 yılından itibaren eğitim alanında dinamik bir yapı ile büyümeye başlayan Kültür Dershaneleri'nin eğitim sektörüne yeni kurumlar kazandırmasında öncülük etti ve önemli roller üstlendi. Bu kurumlardan bazıları; Kültür Sürücü Kursları, Fatih Dershaneleri, Dershanem Dershaneleri, English Time, Okyanus Kolejleri, Era Kolejleri, Kültür Yayıncılık, Okyanus Yayıncılık Ki-DA kitap dağıtım, Galaksi Ajans ve Kültür Otomotivdir. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi ve Biruni Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında mütevelli heyeti üyeliği görevlerinde bulundu. 2004 Yılından itibaren Özel Anadolu Kültür-Bir Derneği Genel başkanlığı görevini de sürdürdü. Bu kurumların kurulması ve büyümesinde yönetim kurulu başkanlığı, mütevelli heyeti üyeliği, Genel Müdürlük görevleri gibi pek çok yönetim kademesinde bulundu. Halen Kültür Eğitim Kurumları kurucu temsilcisi ve yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

Çocukluğundan itibaren, teşkilatçılık ve liderlik yönü ön plana çıkan bir yöneticidir. İlkokul ve ortaokulda sınıf başkanlıkları, lise hayatında teşkilat başkanlığı ve kuruculuğu, Üniversite hayatında ise öğrenci birliği kuruculuğu ve başkanlığı gibi birçok gönüllü görevler üstlendi. Sivil toplum kuruluşlarında üyelik ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol aldı ve ayrıca siyasi parti teşkilat başkanlığı görevlerini yürüttü. İş ve meslek hayatına geçtikten sonra çeşitli eğitim kurumlarında fahri üyelik ve innovasyon çalışmaları yönetimi ile her düzeyde yöneticilik kariyerini geliştirdi. Şu anda dershanelerin özel okullara dönüşümü ile ilgili çalışmaları  yönetmekte ve Kültür Temel Liselerinin Türk eğitim sistemi içinde gözde okulları arasındaki yerini alması için reorganizasyon çalışmalarını yürütmektedir.

Evli 3 çocuk babası ve 3 torun dedesidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.