banner

Prof. Dr. Hasan Şimşek / İstanbul Kültür Üniversites Eğitim Fakültesi Dekanı




hasan_simsekProf. Dr. Hasan Şimşek / İstanbul Kültür Üniversites Eğitim Fakültesi Dekanı

Lisans derecesini 1982 yılında ODTÜ Eğitim Bölümü’nden, M.S. derecesini Eğitim Yönetimi, Denetimi, Planlaması ve Ekonomisi Alanında 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden, M.A. derecesini Eğitim Yönetimi alanında 1989 yılında A.B.D.’nin Minnesota Üniversitesi’nden, Doktora derecesini yine aynı alanda 1992 yılında Minnesota Üniversitesi’nden almıştır. Dr. Şimşek 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevine başlamış ve Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör ünvanlarını aynı üniversiteden almıştır. 1995-1998 yılları arasında ODTÜ Eğitim Fakültesi dekan yardımcılığı, 2002-2004 yılları arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı-Dünya Bankası “Milli Eğitimi Geliştirme Projesi’nde,” Milli Eğitim Bakanlığı-Dünya Bankası “Mesleki Eğitimi Geliştime Projesi’nde” danışmanlık, YÖK-Dünya Bankası “Öğretmen Eğitimi Projesi’nde” yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Yerli ve yabancı dergi ve kitaplarda yükseköğretim, eğitim yönetimi, eğitim liderliği, örgütsel değişim, planlama ve nitel araştırma alanlarında çok sayıda makalesi ve kitap bölümü bulunmaktadır. “21. Yüzyılın Eşiğinde Paradigmalar Savaşı ve Kaostaki Türkiye” kitabının ve “Toplam Kalite Yönetimi: Kuram, İlkeler, Uygulamalar” adlı kitabın yazarı, ayrıca ülkemizde bu konuda ilk ve tek ders kitabı olan “Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri” kitabının ortak yazarıdır.
Prof. Dr. Hasan Şimşek İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.