banner

Prof. Dr. Mustafa Özcan / MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı




mustafa_ozcanProf. Dr. Mustafa Özcan / MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Mustafa Özcan 1968’de Mersin İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Dört yıl ilkokul öğretmenliği yaptı. 1975’te İstanbul Atatürk Eğitim Eğitim Enstitüsü Eğitim Bölümü’nü bitirdi. Öğretmen okulu öğretmeni, eğitim uzmanı milli eğitim müdür yardımcısı olarak farklı illerde görev yaptı. 1981’de Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisansını tamamladı. 1982’de Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde doktoraya başladı ve aynı fakültede araştırma görevlisi oldu. 1988’de doktora çalışmasına devam etmek üzere ABD’deki University of Iowa’ya gitti. Doktora tezinde öğretmen performansının artırılmasına ilişkin bir teori geliştirdi. 1992 – 2009 yılları arsında Clarke Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Rhode Island College Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2010’da Türkiye’ye döndü. Bir süre Gazi Üniversitesi’nde çalıştı. 2011’de Gazi Üniversitesi’nden ayrıldı ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Akademik Danışman olarak çalışmaya başladı. Halen bu danışmanlık görevine ve Rhode Island College’de öğretim üyeliğine devam etmektedir.
Uzmanlık alanları “öğretmen eğitimi”, “çok kültürlü toplumlarda eğitim” ve derslerin ve değerlerin birlikte öğrenildiği “akademik başarı ve sosyal sorumluluk projeleri”dir. Bu konularda çeşitli yayınları bulunmaktadır. Billgi çağında Öğretmen adlı kitabı 2011’de TED Yayınları’ndan çıkmıştır. TÜSİAD için Okulda Üniversite raporunu hazırlamıştır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.