banner

Yönder Okulları Sarıyer-Bahçeköy Yerleşkesi




yonderEğitimcilerin Okulu

Prof. Dr. Üstün Dökmen ve Uzm. Psk. Süleyman Hecebil tarafından kurulan Yönder Okulları’nın; Ataşehir, İzmir, Bursa ve Didim’den sonra beşincisi olan Sarıyer- Bahçeköy Yerleşkesi Eylül 2014’te eğitim öğretime başlamıştır.

Ormana Komşu Muhteşem Konum
Sarıyer- Bahçeköy Yerleşkesi, Belgrad Ormanları girişinde çok özel bir konuma sahip. İstanbul’un en yeşil doğası ve temiz havasına sahip bu özel noktada kurulan yerleşke şehir karmaşasından uzak ancak bir o kadarda merkeze yakın olma özelliğini taşıyor. Okul; Kilyos, Zekeriyaköy, Göktürk, Kemerburgaz, Tarabya, Maslak, Ayazağa, Hacıosman lokasyonlarınca çevrelenmiş bir konumda.

yonderBüyüklük ve Kapasite
Yerleşke, 8000 metrekare kapalı alana sahip olup anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 900 öğrenci kapasiteli. 2 bağımsız binadan oluşan okul bünyesinde öğrenciler yaş gruplarına göre ayrılmış bölümlerde eğitim alıyorlar. Binalardan bir tanesi yalnızca anaokulu öğrencileri için tasarlanmış diğeri ise ilkokul ve ortaokul öğrencileri için.

Genişlik ve Ferahlığın Yanında Çok Özel Bir Manzara…
Kapalı alanlar tasarlanırken genişlik ve ferahlık öncelikle göz önünde bulundurulan noktalardan olmuş… Tüm kademelerdeki sınıfların büyüklüğü 50 metrekarenin üzerinde. Işık alma oranı çok yüksek olan sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, camdan baktıklarında mükemmel bir manzarayla Belgrad Ormanları’nın tertemiz havası ve yeşili ile iç içe bir ortamda olmanın keyfini yaşayabiliyor.

Kubbe Tavan ve Galerilerle Sağlanan Doğal Işık ve Estetik…
İlkokul ve ortaokul öğrencileri için tasarlanan bina iki kanattan oluşuyor. Bu kanatları ise binanın tam ortasındaki galeri boşluğu ayırıyor.8 metre çapındaki galeri boşluğu sekizgen bir şekle sahip. Galeriyi çevreleyen lamine camlar, renkli metal borularla daha da güvenli hale getirilirken boruların içine yerleştirilmiş ışıklar ile etkileyici bir estetik görünüme kavuşturulmuş… Binanın çatısı, sekizgen ve cam bir kubbeyle taçlandırılmış. Bu cam kubbeden alınan ışık, galeri boşluğu sayesinde zemin kata kadar ışığın inmesini sağlıyor ve böylece bina içinde yapay ışığa duyulan ihtiyacı azaltıyor, doğal ışığın sağladığı sağlıklı ortamı öğrencilere sunuyor.

yonderMuhteşem Kütüphane
Binanın en etkileyici ve özel konumu kütüphane için ayrılmış. Cam kubbe ile taçlandırılmış sekizgen özel tavanı sayesinde ihtişamlı bir yapıya kavuşturulan kütüphane merkez kütüphane olarak tüm yaş gruplarındaki öğrencilere hizmet ediyor. Kütüphane, özel cam kubbesiyle hem doğal ışık hem de yaklaşık 9 metre tavan yüksekliği ile oldukça ferah ve ihtişamlı bir duruşa sahip. Kütüphanenin ortasından geçen galeri boşluğu estetik bir hava vermesinin yanı sıra elektronik araştırma için öğrencilere özel bir alan da sağlamış. Kitap okuma keyfini zirveye çıkaran bu kütüphanede camdan baktığınızda Belgrad Ormanları’nın metrelerce uzanan yeşil örtüsünün tadını çıkarabiliyorsunuz. Kütüphane içinde drama ve felsefe için ayrılmış geniş alanlar da yer alıyor.

yonderRenklerin Enerjisi ve Üç Boyutlu Geometrik Tavanlar…
Katlarda her sınıf için özel bir renk belirlenmiş, kırmızı, mavi, sarı, yeşil… Sınıflar sahip oldukları renge göre dekore edilmiş. Panoların, sandalyelerin, dolapların rengi göz okşayan bir uyuma sahip. Sınıflar için belirlenmiş renkler koridorlarda da kendini gösteriyor. Bu sayede öğrenciler için daha dinamik bir görünüm elde edilmiş. Aynı dinamizm binanın tümünde uygulanmış 3 boyutlu geometrik tavan hareketleriyle pekiştirilmiş. Öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini harekete geçirecek bir görünüme de hizmet eden, sıradanlıktan uzak bir anlayışla planlanan tavanlar 3 metrekare alana sahip kare şeklinde havuza benzer 3 boyutlu geometrik şekillerle oluşturulmuş.

Geniş Teneffüs Alanları…
8 metre genişliğe sahip koridorlar ise gerçek anlamda teneffüshane olma özelliğini taşıyor. Öğrenciler, sınıflarından çıktıklarında teneffüs sürelerini kaliteli şekilde geçirebilecekleri oldukça geniş ve ferah bir alanla karşılaşırlar. Rahatça oyun oynayabildikleri teneffüshanelerin bir özelliği de öğretmenler odalarının ve yönetici odalarının da bu koridorların üzerinde yer almasıdır. Çocuk güvenliğinin ön planda tutulduğu koridorlar, kontrolü kolayca sağlanabilen, öğrencilerin çok kısa sürede öğretmenine, müdür yardımcısına ya da psikoloğuna ulaşabilmesi üzerine tasarlanmıştır.

yonderKapalı Kapılar Ardında Kalmayan Şeffaf Derslikler…
50 metrekarenin üzerindeki derslikler büyüklüğün ve orman manzarasının sağladığı ferahlığın yanı sıra öğrencilerin sınıftan koridoru, koridordan da sınıfın içinin görülebileceği bir cam sistemle dizayn edilerek daha da özel bir yapıya büründürülmüş. Tüm sınıfların koridora bakan duvarları 1 metre 30 cm yükseklik itibariyle 7 metre boyunca lamine camla kaplanmış. Bu sayede sınıflar, daha aydınlık ve öğrencinin kendisini rahat hissedebileceği hale getirilmiştir. Ayrıca tüm yönetici ve öğretmen odaları da aynı şeffaf sisteme sahip.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.