banner

Pandemi sonrası okulların yurtdışı gezilerinde talep patlaması yaşanıyor




Çocukluklarının yaklaşık 3 yılını pandemi nedeniyle evlerinde geçirmek durumunda kalan gençler bu dönemin acısını çıkarırcasına okullarının organizasyonuyla yurtiçi ve yurtdışı akademik gezilere katılıyor. Eğitim turizmiyle ilgili merak ettiklerimizi ülkemizdeki birçok zincir okul markasına hizmet veren Senka Turizm’in Genel Müdürü Şenol Kaya’ya sorduk.

senol_kayaGezi taleplerinin pandemi öncesi döneme göre yüzde 300 arttığını belirten Senka Turizm Genel Müdürü Şenol Kaya, “Pandemi sürecine tanıklık ederken, dünyayı ekran önünde keşfetmeye çalışan gençler, artık gerek yurtiçinde gerek yurtdışına giderek farklı kültürleri yerinde tanımak istiyor. Böyle olunca da eğitim kurumlarının yaptığı akademik gezilerde adeta talep patlaması yaşandı” diyor. Kaya’yla öğrencilerin eğitim sürecini ve bireysel gelişimlerini destekleyen programları konuştuk.

Eğitim Turizmi Nedir?
Eğitim turizmi normal bir turistik gezi programı değildir. Öğrencilere okulda almış oldukları eğitimleri, yurtdışındaki bilim merkezlerini ziyaret ederek, yerinde araştırma ve geliştirme çalışmalarını deneyimledikleri akademik gezilerdir. Kısaca eğitim turizmi okuldaalınan eğitimi gerçek hayatta deneyimleme, beceri kazanma ve farklı bir kültürü tanımaktır.

cern_parisAkademik geziden kastınız nedir?
Senka Turizm olarak gerçekleştirdiğimiz projelerdendünyanın seçkin bilim merkezleri ve kendi alanında dünya markası firmalarıyla öğrencileri bir araya getiriyoruz. Örneğin bu yıl CERN Avrupa Bilim ve Teknoloji, Ferrari-Ducati işbirliğiyle STEM eğitimi; Avrupa Merkez Bankası-Frankfurt Borsası işbirliğiyle finans ve bankacılık eğitimi programları öğrencilerimiz tarafından büyük rağbet gördü.

Avrupa Merkez Bankası paranın değeri ve bankacılık programını anlatabilir misiniz?
Finans ve işletme alanında ilgisi olan öğrenciler için Almanya’daki Avrupa Merkez Bankası’nı ziyaret ettiğimiz bir programımız var. Öğrencilerimiz AMB yöneticilerindenparanın gerçek anlamanı ve değerinin nasıl belirlendiğini öğreniyorlar. Bankacılıkla ilgili seminer alıyorlar.Ardından FrankfurtBorsası’nı ziyaret ederek canlı seans izliyorlar. Burada borsanın nasıl işlediğini, şirket değerlendirmelerinin nasıl yapıldığını, veri analiz tekniklerinin nasıl olduğunu gözlemliyorlar. Ayrıca ülke rezervi, ekonomik rezerv, para rezervi, faiz ve kur politikaları gibi konuları anlama şansı buluyorlar. Sinsheim Teknik Müzesini ziyaret ederek geçmişten günümüze teknoloji dünyasında yolculuğa çıkıyorlar. Endüstri 4.0 ile bilişim ve teknolojik gelişmelerin ve teknolojik ürünlerin iş yaşamındaki etki alanını görüyorlar. Mercedes ve Porshe Müzelerini ziyaret ederek otomotiv sektörünün gelişimine tanıklık ediyorlar.

Bu programlara ebeveynler de katılabiliyor mu?
Öğrencilerin eğitim sürecini ve bireysel gelişimini destekleyen programlar olduğu için arkadaşları ve öğretmenleriyle katılabilirler. Bu nedenle aileleri bu gezilere kabul etmiyoruz.

Ferrari ve Ducati’de nasıl bir STEM eğitimi veriliyor?
Öğrencilerimiz Formula 1 mühendis ekibinden mühendislik eğitimi alma imkânı buluyorlar. Karakalem çizim çalışmasından başlayarak bir otomobilin tasarımının nasıl yapıldığını gözlemliyorlar. Bunun yanı sıra matematiğin gizli dünyası kriptolojinin eğitimini alıyor, şifreleme ve siber güvenlik alanındaki becerilerini geliştiriyorlar. Bir ürünün nasıl dünya markası haline geldiğini Ferrari’nin Kurumsal İletişim ve Pazarlama Departmanı yöneticilerinin ağzından dinliyorlar.

ferrari_museum

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.