banner

Endless Abroad EUPS Teacher Eğitimlerini Tanıtıyor!




Türk Eğitim Sektörü’ne EUPS akreditasyonu ve Uluslararası Ofis hizmetleri ile değerler katan Endless Abroad, EUPS Teacher projesinin detaylandırıyor. Endless Abroad’un kurucusu Gökmen Özdemir, EUPS Teacher akreditasyonu, EUPS Teacher Camp, EUPS Teacher Training Courses gibi konulara ve 2023-2024 eğitim yılında gerçekleşecek diğer projeleri anlattı.

gokmen_ozdemirDaha önce cevaplamıştınız fakat kısaca EUPS’ten tekrardan bahseder misiniz?
EUPS yani Endless University Placement System, 2023 yılında Endless Abroad tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Bu proje ile yurt dışındaki en iyi üniversitelerin ülkemizdeki resmi temsilcileri olan Endless Abroad ve SI-UK aracılığıyla; ülkemizde bulunan eğitim kurumlarına öğrencilerinin sınava girmeden yurt dışında bulunan en prestijli üniversitelerden %100 kabul almasını sağlar. EUPS ülkemizin güzide eğitim kurumlarına uluslararası değerler kazanmalarını yanı sıra Birleşik Krallık başta olmak üzere dünya genelinde 500’den fazla üniversite ile uluslararası iş birliği kurmalarına imkan tanır. EUPS akretitasyonu ile aynı zamanda kurumlar Endless Abroad’un uluslararası ofis hizmeti ile eğitmen kadrosunun gelişimi, kültür turları, eğitim kampları ve uluslararası müfredatlar konusunda destek alabilir. 

Uluslararası Müfredat konusundaki desteğiniz nedir? 
Endless Abroad olarak yılların getirdiği bilgi ve tecrübe ile eğitim noktasında kaliteli olan hemen hemen her ülkenin eğitim sistemini yakından takip ediyor ve tanıyoruz. Endless Abroad olarak EUPS akreditasyonuna sahip kurumlarımıza ülkelerin eğitim sistemi, bölüm ve programlara göre değişkenlik gösteren stratejilerini paylaşabiliyoruz. 

EUPS TEACHER SERTİFİKASI
Peki EUPS Teacher nedir? 
EUPS Teacher, EUPS akreditasyonuna sahip olmak için kurumların öğretmen kadrosunun belirli bir oranına kazandırmaları gereken bir sertifikadır. EUPS Teacher sertifikası Endless Abroad’un uzman kadrosunun okul ile belirlediği günlerde gerçekleştirdiği eğitimler sonrasında kazanılabiliyor. Bu sertifika ile birlikte öğretmenlerimiz belirli ülkelerin eğitim sistemini çok daha yakından tanıyor ve o ülkede eğitim görmek isteyen öğrencilerine ufuk açıcı nitelikte bilgiler verebilecek donanıma sahip oluyor. İlk kademede alınan eğitiml ile EUPS Teacher sertifikasına sahip olan öğretmenlerimiz artık yurt dışında eğitim imkanlarını anlıyor ve öğrencilere doğru bilgi verebilmek adına giriş seviyesinde bilgilere sahip oluyor. aynı zamanda süreçlere hakim olan öğretmenler yönlendirici olabiliyor. Aynı zamanda bu öğretmenlerimiz kültür turları, eğitim kampları ve diğer projelerde kurum ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğini pekiştiriyor. 

EUPS Teacher sertifikasının içeriği nedir ve nasıl alınıyor? 
EUPS Teacher sertifikası, “Introduction to International Education” konseptinde 2 modülden oluşan eğitimlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından alınabiliyor. Bunlar:

1. Modül: Yurt dışında akademik programlar eğitimi
Bu eğitimde öğretmenlerimiz aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

a.Yurt dışında üniversite imkanları 
b.Yurt dışında eğitim almanın öğrencilere sunduğu avantajlar
c. Ülkelere göre üniversite eğitim sistemleri, öne çıkan bölüm ve üniversiteler

2. Modül: Yurt dışı eğitim kampları ve kültür turları
Bu eğitimde öğretmenlerimiz aşağıdaki konular hakkında bilgi sahibi oluyorlar. 

a.Yurt dışı eğitim kampları nedir?
b.Eğitim kamplarının öğrenci, veli ve okul eğitmenlerine kazanımları
c.Yurt dışı eğitim kampında organizasyon şeması ve programların içeriği
d.Yurt dışı kültür turları ve yurt dışı eğitim kampları ile arasındaki temel farklar.

EUPS Teacher seritifikasının kazanımları nedir? 
EUPS akreditasyonuna sahip okullarımızın değerli öğretmenlerine; ülkemizin en değerli sermayesi olan gençlerimizi akademik eğitim alma ve global vizyon edinme konusunda yönlendirerek mentörlük sağlayabilmeniz adına eğitim serileri düzenliyoruz. Bildiğiniz üzere öğretmenlerimiz genel anlamda yurt içindeki üniversite tercihleri kapsamında öğrencilerimize rehberlik edebiliyor, bu eğitimin sonunda öğretmenlerimiz küçülen dünyada öğrencilere global imkanlar konusunda en azından ön bilgi sağlayabilecek olması ve öğrencilerimize imkanlar konusunda cevap verebiliyor olmalarını hedefliyoruz.

Bu eğitimlerin kazanımları ise genel anlamda:
* Yurt dışında üniversite imkanlarının ve fırsatlarının öğrenilmesi
* Eğitim süresince paylaşılan ülkelere özel öne çıkan üniversiteler ve bölümlerle ilgili fiyat, burs ve giriş koşullarının öğrenilmesi 
* Üniversite başvuru süreci öncesi öğrencilerin gerçekleştirmesi gereken ekstra çalışmalar hakkında bilgilerin öğrenilmesi
* Kamp ve turlarda ülkeler, şehirler konaklama, organizasyonun yanı sıra eğitim aşaması ve aktiviteler hakkında bilgi seviyesini artırmak 
* Yurt dışındaki kamp ve kültür turu programlarına başvuru öncesi, süresi ve sonrası ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmak
* Öğrencilerin eğitim ya da tur  sonrası elde edebilecekleri kariyer imkanlarının öğrenilmesi 

Bu akreditasyon genel anlamda öğretmenlerimizin öğrencilerin kariyerleri için yaptıkları yönlendirmelerin sadece Türkiye ile sınırlı olmamasını sağlayan; global bir bakış açısı ile öğrencilerini farklı bir şekilde yönlendirmelerine imkanlar tanıyor. Öğretmenlerimiz yurt dışında üniversite yerleşimi, yurt dışında yaşam, kariyer olanakları gibi konularda bilgi sahibi olacakları eğitimler alıyor ve eğitimlerin ardından uzman danışmanlar tarafından verilen bir sertifikaya sahip oluyor. Eğitimlerin ardından dünyanın önde gelen eğitim sistemlerini çok yakından tanıyan ayrıca networking oluşturabilen öğretmenlerimiz öğrencilerinin hayatlarına çok daha olumlu katkılar yapabiliyor ve konunun uzmanlığı yolunda ilk adımını atmış oluyor. 
Sertifika eğitimini tamamlamış öğretmenlerimiz yıl sonunda yılın en iyilerini seçtiğimiz ve gün sonunda büyük bir eğitim galasının gerçekleştiği EUPS Teacher Meet'up organizasyonunda katılabiliyor. Teacher Meet’uplar aynı zamanda öğretmenlerimizin farklı kademede alacağı eğitimlerle daha da uzmanlaşabilir ve yurt dışı eğitim ekosistemine ait bir yapının içerisine de dahil olmuş olur.



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.