banner

Her yıl 50 bin Türk öğrenci yurtdışına gidiyor!




Uzmanlar yabancı dili, konuşulduğu ülkede ve kültürde öğrenmenin en faydalı yöntem olduğunu belirtiyor.

Her yıl 50 bin Türk öğrenci yurtdışına gidiyor!Dünyanın gittikçe küçülmesi ve iletişim teknolojilerinin geniş kitleler tarafından kullanımı farklı ulusların birbirleriyle daha fazla iletişim kurma ihtiyacını doğurmuştur. Uzmanlar uluslararası iletişimin yüksek hızla gelişmesi ve farklı dillerden insanların birlikte çalışmaya, iş yapmaya, üretmeye başlaması ve yine uluslararası kültürel ve sosyal işbirliklerinin sürekli artmasının sonucu olarak her milletin yabancı dil bilen yetişmiş insan gücüne ihtiyacının her geçen gün arttığını belirtiyor.

Sürekli gelişen ve değişen dünyada; Türkiye’nin bu değişime ayak uydurması, en önemli özelliği olan genç nüfusun daha iyi eğitim alması ve dünyada meydana gelen yenilikleri daha kolay takip edebilmesi için yabancı dil eğitimi almanın kaçınılmaz bir gerçek olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin uluslararası her alanda, hemen her ülkeyle iş bağlantılarının, sosyal kültürel ilişkilerinin her geçen gün artmasının ve gelişmesinin bir sonucu olarak her sene on binlerce genç insan yurtdışında dil eğitimi almaya gidiyor. 

Dünyada ortak iş dili olarak İngilizce kabul ediliyor. Hatta bazı durumlarda özellikle global şirketlerde aksansız bir İngilizce bilmek bile işe kabul edilmek için yetersiz sayılıyor, pek çok işveren adaylar arasında anadili ve İngilizce dışında farklı bir yabancı dili de konuşabilen adaylarla çalışmayı tercih ediyor.

Uzmanlar yabancı dili, konuşulduğu ülkede ve kültürde öğrenmenin en faydalı yöntem olduğunu belirtiyor. Örneğin İngilizce için, İngilizce düşünüp, İngilizce yaşayan bir toplum içerisinde, günlük hayatın içerisinde yer alarak dili daha hızlı, akıcı, ve en önemlisi o ülkede konuşulduğu şekilde öğrenilebileceği belirtiliyor. 

Yurtdışında Eğitim Almaya Giden Öğrenci Oranı %53 Arttı

Türkiye ekonomisindeki hızlı büyüme yurtdışı eğitimine olan ilgiyi de arttırdı.  Aileler çocuklarını yurtdışına gönderirken, artık eskisi kadar korkmuyor, teknolojinin gelişmesi ve iletişim imkânlarının artması ailelere güven verdi. Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan’ın verdiği bilgiye göre; Türkiye’den yurtdışında eğitim almaya giden öğrenci oranı bir önceki seneye göre %53 arttı.

Öğrenciler en çok İngiltere, Amerika, Malta, İspanya ve İtalya gibi ülkelere dil öğrenmeye gidiyor. Bu ülkeleri Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda takip ediyor.

Yabancı Dil Bilmeyen Öğrenciler 6 Ayda ‘intermediate’ Seviyeye Geliyor!

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan; “Yabancı dil seviyesi başlangıç düzeyinde olan bir kişi 6 ay gibi bir sürede ancak ‘Intermediate’ (orta) seviyeye gelmektedir. Üzerine bir 6 aylık eğitim daha aldığı takdirde o dili aksanlı ve deyimli konuşabilecek düzeye gelir, yani ‘Advance’ (ileri ) seviyeye ulaşmış olur.” dedi

Yurtdışında Dil Eğitimi Programlarını ve Dil Okulu Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Dil eğitim programı ve dil okulu seçme kişinin karakterine, hobilerine, ilgi alanlarına, kariyer hedeflerine, bütçesine ve ülkelerin sunduğu şartlara göre değişiklik gösteriyor. Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Eğitim Programları Koordinatörü Pelin Oğuz Erşan bu konuda şu açıklamalarda bulundu: “İlk etapta kişiye uygun ülke, şehir ve program belirlenmelidir. Kararınızı verdikten sonra okul seçimi kolaylaşacaktır. Dil eğitiminin kaliteli olması önemlidir. Kaliteli ve akrediteli okullar seçildikten sonra bunların arasından da sınıflarda bulunan öğrenci sayısına bakılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta öğrenci sayısı mutlaka 15’in altında olmalıdır. Ne kadar az öğrenci olursa o kadar çok eğitim almanız kolaylaşır. Bu şekilde tercihler daraltıldıktan sonra sıra bütçenize gelmektedir. Bütçeniz doğrultusunda hareket ederek kendinize en uygun dil okulunu seçmiş olursunuz. Hiçbir zaman en pahalı dil okulu en kaliteli dil okuludur şeklinde düşünmemeniz gerekir.” dedi.

Birçok kimsenin yurtdışında dil eğitimi almak istediğini fakat bunu nasıl gerçekleştireceklerini bilmedikleri için bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini ifade eden Pelin Oğuz Erşan, ÜCRETSİZ akademik danışmanlık ve destek hizmetleri ile tüm dünyada eğitimi mümkün kıldıklarını ve bu süreci öğrencilere kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Armada Grandee Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, öğrencilerin Türkiye’deyken bütçe ve hedeflerine uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, üniversite ve bölüm tespiti, üniversite başvuru ve kabul süreci yönetimi, vize başvuru süreci yönetimi, seyahat organizasyonu konusunda ücretsiz destek veriyor. Bununla birlikte yurtdışında da, havaalanında karşılama ve transfer, şehir ve okul oryantasyonu, okul kayıt işlemleri, geçici ve kalıcı konaklama temininde danışmanlık, ikamet izni ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği konularında da yardımcı oluyor.

Etiketler: haber, haberler, öğrenci, yabancı dil, yurtdışı eğitim, Malta, olursa, İtalya, Kanada, Amerika, İspanya, işveren, Türkiye, kariyer, transfer, konaklama, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.