banner

Yurtdışı Sertifika Programları ve Avantajları




‘Sertifika programları lisans veya yüksek lisans programlarından farklı olarak size bir ana dalı değil, sadece seçmiş olduğunuz alanda öğretim ve uzmanlaşma hedefler.

Üniversiteden yeni mezun oldunuz, iş bulma şansınızı arttırmak ve kendinizi diğer üniversite mezunlarından ayrıcalıklı kılmak istiyorsunuz ya da çalıştığınız alanda uzmanlaşmak, kendinizi sektörünüzde ve işinizde yenilemek, güncellemek istiyorsunuz ya da yaptığınız işten memnun değilsiniz ve sektörünüzü, mesleğinizi değiştirmek istiyorsunuz fakat tüm bunları yapmak için ne ayırabileceğiniz uzun yıllara ne de yüksek bütçelere sahipsiniz. O halde esnek başlangıç tarihleri, kabul kolaylığı, yüksek lisans programlarına nazaran daha ekonomik olması ve kısa sürmesi ile profesyoneller ve yeni mezunlara hitap eden ‘Sertifika Programları’ ilginizi çekebilir.

İstediğiniz alana yoğunlaşıp teorik ve pratik eğitim almanızı sağlayan sertifika programları, yılın belirli dönemlerinde başlayıp biten, birçok farklı alan seçeneğiyle çeşitli ihtiyaç ve beklentilere karşılık veren özel programlardır. Genellikle 3 ile 9 ay arasında değişen sürelerde eğitim alabileceğiniz programların ana amacı; meslek bilginizi yabancı dilinizle beraber yurtdışında geliştirmek ve uluslararası bir ortamda staj ya da iş deneyimi kazanarak kariyeriniz için önemli adımlar atmanıza olanak sağlamaktır.

Sertifika programları lisans veya yüksek lisans programlarından farklı olarak size bir ana dalı değil, sadece seçmiş olduğunuz alanda öğretim ve uzmanlaşma hedefler. İşletme, Pazarlama, İnsan Kaynakları, Yönetim, Finans, Uluslararası Ticaret, Reklamcılık, Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Proje Yönetimi, Turizm ve Otelcilik, Moda Tasarımı, Aşçılık gibi pek çok farklı alanda eğitim alabileceğiniz sertifika programlarına katılabilmek için orta düzeyde İngilizce bilmeniz gerekmektedir. Eğer İngilizce seviyeniz istenen düzeyde değilse ilk önce İngilizce derslerine daha sonra Sertifika programlarına katılabilirsiniz. Sertifika eğitimi veren pek çok kuruluş aynı zamanda yoğunlaştırılmış İngilizce dersleri de vermektedir.

Sertifika programlarında eğitmenler; akademisyenler ve alanlarında deneyimli profesyonellerden oluşur. Bu size hem onların deneyim ve tecrübelerinden yararlanma hem de en son gelişmelerden haberdar olup kendinizi geliştirme imkanı tanır. Dersler büyük oranda interaktif olarak işlenir ve işinizde başarılı olabilmeniz için pratik ipuçları verilir. Pek çok sertifika programının içerisinde veya sonrasında, isteğe bağlı olarak kısa veya uzun dönemli staj yapma imkanı da sunulur. Hatta 9 aylık bir sertifika programına katıldıktan sonra 1 yıl OPT (Optional Practical Training ) dediğimiz maaşlı çalışma izninden de yararlanabilirsiniz. Sertifika programlarını tamamladıktan sonra size sunulan staj olanaklarıyla mesleğinize yönelik eğitiminizin verimini daha çok arttırabilir ve CV’nize ekleyeceğiniz bir yurtdışı çalışma deneyimine de sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Hotcourses

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.